Behandeling acnelittekens

Na acne kunnen diepe onderhuidse ontstekingen littekens achterlaten. Ook kunnen zichtbare poriën, een grove huidstructuur en kleurverschillen ontstaan zoals rode en bruine vlekjes (PIH). Bij Huid & Laser Utrecht worden acne littekens behandeld met verschillende fractional lasers. Dit is de meest innovatieve methode voor de behandeling van acne littekens. Ook is deze behandeling door wetenschappelijk onderzoek effectief bewezen. 

Acnelittekens

We zien vaak verschillende soorten littekens die ontstaan zijn door acne. Zowel diepe littekens in de vorm van putjes als een grove huidstructuur en grote poriën kunnen achterblijven na acne. Ook kunnen rode vlekjes of bruine pigmentvlekjes lang zichtbaar blijven na een ontsteking. Dit wordt ook wel postinflammatoire hyperpigmentatie (PIH) genoemd.

Acnelittekens behandeling met Fractional lasers

Wij werken met verschillende fractional lasers die elk op een bepaald niveau werken in de huid en hiermee ook de verschillende soorten littekens en kleurverschillen kunnen aanpakken. Door dit brede behandelaanbod kan een behandelplan op maat worden gemaakt.  Tijdens het consult beoordeelt de huidtherapeut welke laserbehandeling voor u het meest geschikt is. Omdat vaak meerdere soorten acnelittekens aanwezig zijn kunnen de verschillende fractional lasers gecombineerd worden.

Voor

Acne voor Huid Laser kliniek Utrecht

Na

Acne na Huid Laser kliniek Utrecht

Werking van de fractional lasers bij acnelittekens

Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door water in de huid. De energie van de laser wordt omgezet in warmte en zorgt door middel van verdamping voor gecontroleerde miniscule gaatjes in de huid. Deze gaatjes worden door de huid vervangen door nieuwe collageen en elastine vezels, dit is de bouwsteen van je huid. Dit zorgt voor een verbetering van kleur en het vervagen van oppervlakkige littekens. Het littekenweefsel wordt van binnen uit opgevuld met nieuw weefsel, waardoor het reliëfverschil in de huid verminderd.  De warmte zorgt ervoor dat het weefsel gaat krimpen, wat zichtbaar is als een fijne huidstructuur.

Wij werken met zowel ablatieve als non-ablatieve fractional lasers. Non-albatief betekent dat de bovenste huidlaag intact blijft en er geen hersteltijd nodig is. Bij ablatieve lasers verdampt de bovenste huidlaag, waardoor er een hersteltijd nodig is van gemiddeld 5 dagen.

Bij Huid & Laser Utrecht kan met onderstaande fractional lasers kan behandeld worden:

  • Fractional Erbium-YAG Laser (2940 nm) ablatief
  • Fractional Erbium-Glass laser (1540 nm) non-ablatief
  • Fractional Co2 laser (10.600 nm) ablatief
  • Youlaser combinatie Fractional Co2 en Erbium-Glass laser

Behandeling met de non-fractional laser

Bij een beschadiging in het bindweefsel kan weefselverlies optreden, waardoor diepere littekens ontstaan, zoals rolling littekens en ice picks. We zien dan een gaatje of putje in de huid. Er kan dan lokaal op het litteken met de non-fractional laser behandeld worden. Deze behandeling wordt gecombineerd met een fractional laserbehandeling om ervoor te zorgen dat ook de collageen en elastine cellen worden aangemaakt.

Tarieven behandeling acne littekens

Onze kliniek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP). Indien u aanvullend bent verzekerd is, afhankelijk van uw polis, een vergoeding mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden naar een vergoeding.

Wij zijn als huidtherapeuten direct toegankelijk, dit betekent dat u zonder verwijzing bij ons terecht kan.

Fractional lasers
Erbium-Glass laser (non-ablatief)€ 305,-
Fractional Erbium-YAG (ablatief)
Geheel gelaat€ 550,-
Wangen en neus€ 380,-
Fractional Youlaser MT Erbium-Glass laser i.c.m. Co2 laser 
Geheel gelaat€ 565,-
Wangen en neus€ 410,-
Peelings
TCA 12, 15 en 18%€ 205,-
TCA i.c.m. microneedling€ 265,-

Bekijk hier de tarieven voor alle behandelingen »

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch: 030 – 751 0269, per mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl of via het formulier contact met ons opnemen.

* De gewenste datum/tijd is een voorkeur. Wij proberen hier zo min mogelijk van af te wijken

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?