Lichen sclerosus (LS) is een goedaardige huidaandoening waarbij witte, verharde plekken ontstaan op de geslachtsdelen, waardoor de huid minder soepel wordt. De huid verliest langzaam zijn elasticiteit, waardoor deze strak en vast aanvoelt. In de meeste gevallen ontstaat het bij vrouwen tussen het 45e en 60elevensjaar, maar het kan ook op jongere leeftijd ontstaan. Bij LS kunnen er veranderingen zichtbaar worden in de huid, namelijk het lichter of witter worden van de huid, een dunner wordende huid, scheurtjes, bloedinkjes en verlittekening.

Laserbehandeling bij Lichen Sclerosus

Bij Huid & Laser Utrecht zien wij bij Lichen Sclerosus verbetering van de klachten met de SheLase laserbehandeling. Tijdens de behandeling worden de schaamlippen en indien nodig ook het perineum en de anus behandeld. De laser combineert de Erbium-Glass en de Co2 laser in 1 puls. De laser creëert vele minuscule gaatjes in de huid, waardoor het natuurlijke huidgenezingsproces in gang wordt gezet. Het weefsel wordt vervangen door nieuw weefsel, zodat de huid elastischer en weerbaarder wordt.

Deze behandeling wordt alleen uitgevoerd als de arts de diagnose Lichen Sclerosus heeft gesteld.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn 3-6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat met een interval van 6 weken. Na het behandeltraject zijn onderhoudsbehandelingen gewenst.

Resultaten van de laserbehandeling bij lichen sclerosus

De resultaten van de behandeling zijn afhankelijk van de ernst van de klachten. Na de laserbehandelingen verminderen de witte, verharde plekken en verbetert de doorbloeding van de huid. De huid van de vagina is flexibeler waardoor er minder kans is op uitscheuren en irritatie. Er zijn gevallen waarbij ook de clitoris minder ingekapseld is en de binnenste schaamlippen weer gedeeltelijk zichtbaar zijn.  Het resultaat is niet meteen na de eerste behandeling merkbaar. Er zijn hier vaak meerdere behandelingen voor nodig.

Bij de behandeling van lichen sclerosus worden de schaamlippen het perineum en eventueel de anus behandeld. Voorafgaand wordt de huid ingesmeerd met huidverdovende zalf. Tijdens de laserbehandeling kan een warmtesensatie voelbaar zijn. Dit kan tot enkele uren na de behandeling aanhouden. De behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren.

Kosten van de laserbehandeling bij lichen sclerosus

Onderstaande kosten zijn per behandeling. De behandeling wordt niet vergoed door uw zorgverzekering.

Eerste consult bij de huidtherapeut Gratis en vrijblijvend
Behandeling Lichen sclerosus
€ 165,- per behandeling

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch: 030 – 751 0269, per mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl of via het formulier contact met ons opnemen.

* De gewenste datum/tijd is een voorkeur. Wij proberen hier zo min mogelijk van af te wijken

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?