Fractional lasers zorgen voor een algehele huidverbetering. Deze behandeling kan worden toegepast bij verschillende behandelingen voor huidverbetering, -verjonging en de vermindering van littekens of structuur problemen. De laser zorgt voor een fijnere huidstructuur, een egale kleur en de aanmaak van collageen door het huidvernieuwingsproces te versnellen. Onze fractional lasers zorgen voor een maximaal resultaat wat behaald kan worden op het gebied van huidverjonging voor alle huidtypes.

De behandelingen worden uitgevoerd met de:

  • Fractional/ non-fractional Erbium:YAG laser 2940 nm (ablatief)
  • Youlaser MT Fractional Co2 laser 10600 nm en de Erbium:Glass 1540 nm (ablatief) 
  • Youlaser MT Fractional Erbium- Glass 1540 nm (non- ablatief)

Werking van de Fractional Laser 

Een fractional laser reageert op het water in de huidcellen en creëert door verdamping vele miniscule gaatjes van warmtebundels diep in de huid. Hierdoor wordt de nieuwe aanmaak van collageen (bouwsteen van de huid) gestimuleerd. Deze collageenproductie zorgt voor meer stevigheid van de huid. De warmte van de laser zorgt voor weefselkrimping, waardoor de huid fijner zal zijn van structuur en de doorbloeding wordt verbeterd. De huid krijgt hierdoor een egalere kleur en een frissere uitstraling. Door de toegenomen collageenproductie wordt het huidverouderingsproces van de huid vertraagd.

De laser werkt gefractioneerd, dat wil zeggen dat er per laserpuls gedeeltelijk van de huid wordt behandeld. Er worden zogenoemde microbeams, gaatjes in de huid gemaakt. Tussen de gaatjes blijft huidweefsel aanwezig. Deze intacte huid helpt de miniscule gaatjes sneller genezen door de aanmaak van nieuwe huidcellen. Op deze manier is de behandeling veilig en gecontroleerd en  herstelt de huid in enkele dagen.

Soms wordt de laser gedeeltelijk ongefractioneerd toegepast om onregelmatig reliëfverschil in de huid (bijvoorbeeld lijntjes of littekens) te verkleinen.

Youlaser MT

Bij Huid & Laser Utrecht zijn wij gespecialiseerd op het gebied van huidverbetering en beschikken wij over meerdere fractional lasers, waardoor wij altijd een behandeling op maat kunnen aanbieden. De fractionele Youlaser MT is de nieuwste, unieke laser die de Co2 en Erbium-Glass laser combineert voor het beste resultaat bij huidverjonging en acne littekens. Er ontstaat een fijne huidstructuur, huidverstrakking, het vervagen van littekens en een egale teint. De warmte activeert collageen en elastine om de huid gladder, strakker en steviger te maken.

Tijdens de behandeling wordt de huid verdoofd met koude lucht. Deze laser pakt  zowel de oppervlakte van je huid aan, maar tegelijkertijd ook de diepere huidlagen.

Ablatief en non-ablatief

Wij werken met ablatieve en non-ablatieve lasers. Ablatief wil zeggen dat de opperhuid afschilfert en de hersteltijd 3-5 dagen duurt. Non-ablatief betekent dat de bovenste huidlaag intact blijft, de huid zal alleen rood zijn en de hersteltijd bedraagt slechts één dag. De Erbium-Glass laser is non-ablatief en wordt gecombineerd met een milde peeling voor een optimaal resultaat.

Tijdens het consult zal de huidtherapeut beoordelen welke fractional laser het meest geschikt is, soms is een combinatie de beste optie.

Huidaandoeningen die behandeld kunnen worden

Met de fractional lasers behandelen wij de volgende huidaandoeningen:

Prijzen van de behandeling

Klik hier voor de prijslijst!

Start voorafgaand aan de laserbehandeling met de juiste producten.

U start de behandeling minimaal 2-4 weken voor de peeling met de Dermaceutic thuisproducten. Deze producten zorgen ervoor dat het optimale resultaat bereikt kan worden. Ook zorgen de producten ervoor dat de huid veilig en sneller hersteld. Naast producten kunnen er 1 of 2 TCA peelings toegepast worden als voorbehandeling. Een TCA peeling zorgt voor een verbetering van de huid, waardoor een fractional laser effectiever zal zijn.
Onderstaande producten worden geadviseerd.

  • Dermaceutic Foamer 5/15
  • Dermaceutic Turnover of Lightceutic nachtcrème
  • Dermaceutic Retinol 0.5 of 1.0

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch: 030 – 751 0269, per mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl of via het formulier contact met ons opnemen.

* De gewenste datum/tijd is een voorkeur. Wij proberen hier zo min mogelijk van af te wijken

0
Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?