Huidveroudering

Huidveroudering is een onvermijdelijk en natuurlijk proces. Het begint rond het 25ste levensjaar, maar kan pas later echt zichtbaar zijn. Het huidveroudingsproces kan met de juiste laserbehandelingen vertraagd worden.

Wat gebeurd er tijdens het huidverouderingsproces?

Huidveroudering vindt plaats op meerdere niveaus in de huid. De opperhuid wordt dunner en is hierdoor kwetsbaarder voor beschadigingen van buitenaf. Ook kan de huid droger worden door het afnemen van het aantal talgklieren.

In de lederhuid neemt het aantal en de kwaliteit van collageen en elastine af. De huid verliest hierdoor stevigheid en verslapt. Door de afname van collageen en elastine ontstaan er rimpels en plooien.

De snelheid en mate waarin de huid verouderd wordt deels erfelijk bepaald en deels door uitwendige factoren die het huidverouderingsproces kunnen versnellen. Blootstelling aan zonlicht en zonnebank, roken en luchtverontreiniging kunnen van invloed zijn op het huidverouderingsproces.

Laserbehandeling huidveroudering bij Huid & Laser Utrecht

Het huidverouderingsproces kan niet worden stopgezet. Wel kunnen we dit proces vertragen met verschillende laserbehandelingen.

Bij Huid & Laser werken we met meerdere soorten Fractional lasers, zoals een Co2, Erbium-YAG en de Erbium-Glass laser. Voor het beste resultaat is vaak een combinatie van de lasers zeer effectief. De lasers werken op verschillende niveaus in de huid, zodat op elk niveau het huidverouderingsproces aangepakt kan worden. De fractional lasers kunnen het huidverouderingsproces vertragen, door de collageenproductie sterk te stimuleren.

Lees hier meer over de laserbehandeling van huidveroudering bij Huid & Laser Utrecht »

Peelings huidveroudering bij Huid & Laser Utrecht

Een peeling bestaat uit verschillende soorten ingrediënten (zuren) met elk specifieke eigenschappen die tot een bepaalde huidlaag doordringen. De peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag verweekt. Hierdoor wordt het huidvernieuwingsproces geactiveerd, waardoor de dode huidcellen afschilferen en worden vervangen door nieuwe, gezonde huidcellen. Na de peeling is de conditie en weerstand van de huid verbeterd, wat zichtbaar is in een frisse en stralende huid.

Bij Huid & Laser Utrecht kan de huid behandeld worden met verschillende  medium diepe tot diepe peelings. Deze peelings verschillen in sterkte, diepte en werking, zodat verschillende indicaties behandeld kunnen worden. Zo zijn er peelings voor het verminderen van acne, acnelittekens, pigmentvlekken, melasma, fijne lijntjes en een grove huidstructuur. Peelings kunnen ingezet worden als een alleenstaande behandeling, maar vaak worden de beste resultaten bereikt als deze worden gecombineerd met licht- en laserbehandelingen. Tijdens het consult beoordeelt de huidtherapeut welke peeling voor u geschikt is. Voor huidverbetering en verjonging van de huid werken wij met onderstaande peelings van Dermaceutic.

Dermaceutic Cosmo Peel

Bij het onstaan van fijne lijntjes en rimpeltjes en een grovere huidstructuur kan de huid verbeterd worden met de Cosmo Peel. Deze peeling bevat onder andere verschillende percentages van TCA, zodat de peeling qua sterkte kan worden opgebouwd.

Dermaceutic Cosmo Peel Forte

De Cosmo Peel Forte is geschikt voor de verouderde huid waarbij huidverslapping en rimpels zichtbaar zijn. Ook een onregelmatige huidstructuur en (acne)littekens  kunnen met deze peeling behandeld worden. De peeling bevat 20% TCA, 10% Fenol en 10% glycolzuur.

Lees hier meer over de peelings

Verzorging van de huid

Het dagelijks gebruik van de juiste huidverzorgingproducten zijn zeer belangrijk om het resultaat van de behandeling te optimaliseren en te behouden. Dagelijks dient een antioxidant onder de dagcrème met een SPF gebruikt te worden om de schadelijke invloeden van buitenaf te minimaliseren. Deze schadelijke invloeden zorgen namelijk voor een afbraak van de collageenproductie. Wij adviseren om eerst een afspraak te maken voor een gratis vrijblijvend consult, zodat de huidtherapeut u kunt adviseren  over welke producten passend zijn bij uw huid. Tijdens dit consult maken wij huidanalyse met de Observ 520 om het advies zo goed mogelijk op uw huid af te kunnen stemmen.

 

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch: 030 – 751 0269, per mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl of via het formulier contact met ons opnemen.

* De gewenste datum/tijd is een voorkeur. Wij proberen hier zo min mogelijk van af te wijken

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?