HIFU (High Intensity Focused Ultrasound)

HIFU wordt ook wel de gouden standaard genoemd onder de huidlifting. De methode om verstrakking van uw huid te krijgen zonder down-tijd. Het kan ingezet worden om de slapper wordende, maar ook de verslapte huid te verbeteren. HIFU staat voor High Intensity Focused Ultrasound. Tijdens de behandeling wordt door middel van ultrasound de huid verstrakt. De niet-invasieve HIFU wordt gecombineerd met de Erbium-Glass laser (1540nm) en is zeer geschikt voor het gezicht, de hals en het decolleté.

Hoe werkt HIFU?

Tijdens de niet-chirurgische HIFU facelift worden er intensieve ultrasound energie pulsen in de diepere huidlagen afgegeven. De pulsen die worden afgegeven bestaan uit geluidstrillingen welke in alle drie de verschillende en dus ook in de diepere huidlagen doorwerken, terwijl de bovenste huidlaag intact blijft. De hoogfrequente geluidstrillingen produceren energie, welke in de huid worden omgezet in warmte. Door deze warmte ontstaan er holtes in de huid die worden opgevuld met nieuw huidweefsel waardoor rimpels verfijnen en de huid verstrakt en wordt gelift. De warmte stimuleert het natuurlijke proces van de huid om nieuw collageen aan te maken.  Omdat er tijdens één behandeling meerdere opzetstukken worden gebruikt kan er tot de diepere huidlaag behandeld worden waardoor het gewenste effect bereikt wordt. De behandeling maakt gebruik van intensieve ultrageluid energie pulsen, die geluidstrillingen produceren en in alle drie de huidlagen doordringen. Dit zorgt voor warmte in de huid, waardoor er holtes ontstaan die worden opgevuld met nieuw huidweefsel. Dit resulteert in verfijnde rimpels, een strakkere huid en een liftend effect. Bovendien stimuleert de warmte de aanmaak van nieuw collageen door de huid. Door het gebruik van meerdere opzetstukken tijdens de behandeling kan ook de diepere huidlaag worden behandeld, wat leidt tot het gewenste effect. 

Hoe werkt de Erbium-Glass laser?

Een fractional laser reageert op het water in de huidcellen en creëert door verdamping vele miniscule gaatjes van warmtebundels diep in de huid. Hierdoor wordt de nieuwe aanmaak van collageen (bouwsteen van de huid) gestimuleerd. Deze collageenproductie zorgt voor meer stevigheid van de huid. De warmte van de laser zorgt voor weefselkrimping, waardoor de huid fijner zal zijn van structuur en de doorbloeding wordt verbeterd. De huid krijgt hierdoor een egalere kleur en een frissere uitstraling. Door de toegenomen collageenproductie wordt het huidverouderingsproces van de huid vertraagd. De fractional laser behandeling is effectief bij het verminderen van rimpels, littekens, hyperpigmentatie en andere huidproblemen. Het kan ook worden gebruikt voor huidverstrakking en het verbeteren van de algehele huidtextuur.
Tijdens de behandeling wordt de huid gereinigd en daarna wordt er een verdovende crème aangebracht om eventuele pijn te verminderen. Vervolgens wordt de laser over de huid bewogen en worden er kleine gaatjes gemaakt. De behandeling kan ongemakkelijk aanvoelen, maar is over het algemeen goed te verdragen.
Na de behandeling kan de huid rood en gezwollen zijn. Dit kan enkele dagen aanhouden, maar zal vanzelf verminderen. Het is belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon en het gebruik van huidverzorgingsproducten aan te passen om irritatie te voorkomen.
Over het algemeen zijn meerdere behandelingssessies nodig om de gewenste resultaten te bereiken. De exacte behandelduur hangt af van de huidconditie en het gewenste resultaat.
Het is belangrijk om te weten dat de fractional laserbehandeling effectief kan zijn, maar het is niet geschikt voor iedereen. Mensen met een zeer donkere huidskleur, actieve infecties of bepaalde medische aandoeningen kunnen mogelijk geen gebruik maken van deze behandeling. Het is altijd raadzaam om een getrainde professional te raadplegen voordat u een laserbehandeling overweegt. 

De SMAS laag wordt gelift

De huid bestaat uit verschillende lagen, de opperhuid (epidermis) (buitenste laag van de huid), de lederhuid (dermis), de diepere huidlaag en de fibromusculaire laag, dit wordt ook wel de SMAS-laag genoemd. De HIFU werkt op al deze lagen.

De SMAS (Superficial Musculo-aponeurotic System = fibromusculaire laag) is de laag welke normaal tijdens een chirurgische ingreep gelift wordt. De SMAS laag wordt tijdens de HIFU behandeling veilig verwarmt, waardoor u in verloop van 3-6 maanden een verstrakking van uw huid krijgt. Naast het verstrakken van de huid wordt er ook nieuw collageen in uw huid aangemaakt.

De SMAS (Superficial Musculo-aponeurotic System = fibromusculaire laag) is de laag welke normaal tijdens een chirurgische ingreep gelift wordt. De SMAS laag wordt tijdens de HIFU behandeling veilig verwarmt, waardoor u in verloop van 3-6 maanden een verstrakking van uw huid krijgt. Naast het verstrakken van de huid wordt er ook nieuw collageen in uw huid aangemaakt.

Wat merkt u na de HIFU behandeling aan uw huid?

Direct na de behandeling kunt u een beurs gevoel aan de huid waarnemen en uw huid heeft een rode kleur. Omdat de bovenste huidlaag intact blijft hoeft u zich geen zorgen te maken over een hersteltijd. Een optimaal resultaat wordt verkregen na minimaal 2-3 behandelingen, dit hangt af van uw huidconditie. Na enkele maanden is het resultaat zichtbaar. Het is normaal dat u direct na de behandeling een beurs gevoel aan de huid waarneemt en dat uw huid een rode kleur heeft. Het is echter belangrijk op te merken dat er geen hersteltijd nodig is omdat de bovenste huidlaag intact blijft. Om te zorgen voor een optimaal resultaat, worden over het algemeen minimaal 2-3 behandelingen aanbevolen, afhankelijk van uw huidconditie. Na enkele maanden zult u het resultaat kunnen zien en maanden na de laatste behandeling zult u nog genieten van een verbeterde, strakke huid.

Welke gebieden kan ik laten behandelen? 

De HIFU behandeling is geschikt om uw gelaat, kaaklijn, onderkin en/of hals te laten behandelen. Deze gebieden kunnen tijdens één behandeling gecombineerd worden. De behandeling kan gedurende het gehele jaar uitgevoerd worden. Er is geen hersteltijd na de behandeling en er hoeft geen rekening gehouden te worden met de zon. Tijdens de HIFU behandeling worden ultrasone geluidsgolven gebruikt om de huid te verwarmen en de productie van collageen te stimuleren. Collageen is een eiwit dat de huid stevig en elastisch houdt. Door de behandeling worden de contouren van het gezicht strakker en worden rimpels verminderd.
De HIFU behandeling is geschikt voor mensen die last hebben van verslapping van de huid in het gelaat, de kaaklijn, onderkin en/of hals. Deze gebieden kunnen tijdens één behandeling worden behandeld, waardoor het resultaat gelijkmatig is.
Een groot voordeel van de HIFU behandeling is dat er geen hersteltijd nodig is. Na de behandeling kunt u gewoon uw dagelijkse activiteiten weer oppakken. Daarnaast hoeft er geen rekening gehouden te worden met de zon, zoals bij sommige andere behandelingen wel het geval is.
Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de conditie van uw huid en uw gewenste resultaat. Over het algemeen worden er 1 tot 3 behandelingen aanbevolen, met een tussenpoos van 3 tot 6 maanden.
Het is belangrijk om te weten dat de resultaten van de HIFU behandeling geleidelijk zichtbaar worden. Na de behandeling kan de huid wat rood en gevoelig zijn, maar dit trekt meestal binnen enkele uren weer weg. Het uiteindelijke resultaat is merkbaar na enkele maanden, doordat de nieuwe collageenproductie op gang komt.
Het is raadzaam om voorafgaand aan de behandeling een consultatie te plannen met een specialist, om uw wensen en verwachtingen te bespreken en te bepalen of de HIFU behandeling geschikt is voor u. 

De voordelen van een HIFU behandeling

Een HIFU behandeling is een niet-chirurgische facelift die tal van voordelen biedt ten opzichte van traditionele behandelingen. We behandelen met gecertificeerde apparaten. Een van de grootste voordelen van HIFU is dat er geen downtime is na een behandeling en je er een strakke huid van krijgt. Je kunt meteen na de behandeling weer doorgaan met je dagelijkse activiteiten. De behandeling kan ook worden aangepast aan jouw specifieke behoeften en wensen. HIFU kan het hele jaar door uitgevoerd worden. 

Huidverstrakking en Collageen Aanmaak

Een HIFU behandeling kan warm of oncomfortabel aanvoelen, maar de resultaten zijn het waard. Ultrasound bevordert de natuurlijke aanmaak van collageen en de doorbloeding van de huid, waardoor de huid langzaamaan steviger en strakker wordt. De behandeling is bijzonder effectief voor het liften van de hals en het decolleté, maar kan ook worden gebruikt op andere delen van het lichaam waar huidverstrakking gewenst is.

Alle lagen van de huid worden op een manier gelift en verstevigd die instaat is ernstig verslapte huid te liften en te verstrakken zonder dat er ook maar iets anders dan een laser wordt gebruikt. Er wordt gebruik gemaakt van de kracht van deze noninvasieve methode, die ook ideaal is voor mensen die geen fillers willen biedt dit ook uitkomst.

HIFU Facelift

Voor degenen die een fillers niet willen of die een facelift  een stap te ver vinden, is een HIFU facelift een uitstekend alternatief. Deze niet-invasieve behandeling is uitermate geschikt voor het verstevigen van een ouder wordende huid. Het is niet alleen veiliger dan een chirurgische facelift, maar het resultaat is ook natuurlijker.

Geen downtime na een behandeling

Direct na de huid behandeling kan je alweer denken aan de volgende keer. Er is geen sprake van rusttijd, al kan je wel tijdelijk van een lichte prikkeling of tinteling ervaren en de huid kan een beetje rood zijn. 

Combinatie met andere behandelingen

De HIFU behandeling wordt gecombineerd met de Erbium-Glass laser. De HIFU stimuleert verstrakking en lifting van de huid en de Erbium-Glass laser zorgt voor een fijne huidstructuur en een egale kleur. Ook kan de behandeling gecombineerd worden binnen een behandelplan met de Youlaser (fractional Co2 en Erbium-Glass laser) voor algehele huidverjonging.

Prijzen HIFU gecombineerd met de Erbium-Glass laser:

Onderstaande prijzen zijn per behandeling. Gemiddeld worden 3-4 behandelingen geadviseerd. Het ideale traject neemt ongeveer 3 maanden in beslag.

HIFU wangen, kaaklijn en onderkin + Erbium:Glass laser of Fotona laser€ 515,- p.b.
HIFU wangen, kaaklijn en onderkin + Erbium-Glass laser geheel gelaat€ 580,- p.b.
HIFU wangen, kaaklijn en onderkin + Fotona 4D geheel gelaat€ 825,- p.b.

De prijzen van de HIFU zijn inclusief 21% BTW

Combinatie met andere huidlifting en rimpelvermindering behandelingen

De ultrasone energie HIFU behandeling wordt gecombineerd met de Erbium-Glass laser. De HIFU stimuleert verstrakking en lifting van de huid en de Erbium-Glass laser zorgt voor een fijne huidstructuur en een egale kleur. Ook kan de behandeling gecombineerd worden binnen een behandelplan met de Youlaser (fractional Co2 en Erbium-Glass laser) voor algehele huidverjonging.

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek / consult kunnen we de mogelijke combinaties bespreken. 

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch: 030 – 751 0269, per mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl of via het formulier contact met ons opnemen.

* De gewenste datum/tijd is een voorkeur. Wij proberen hier zo min mogelijk van af te wijken

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?