HIFU (High Intensity Focused Ultrasound)

HIFU wordt ook wel de ‘gouden standaard’ voor het liften van de huid en het verminderen van rimpels genoemd. De methode om verstrakking van uw huid te krijgen zonder down-tijd. Het kan ingezet worden om de slapper wordende, maar ook de verslapte huid te verbeteren. HIFU is een afkorting van High Intensity Focused Ultrasound. Tijdens de behandeling wordt door middel van ultrasound de huid verstrakt. De HIFU wordt gecombineerd met de Erbium-Glass laser (1540nm) en is zeer geschikt voor het gezicht, de hals en het decolleté.

Hoe werkt HIFU?

Tijdens de behandeling worden er intensieve ultrageluid energie pulsen in de diepere huidlagen afgegeven. De pulsen die worden afgegeven bestaan uit geluidstrillingen welke in alle drie de verschillende en dus ook in de diepere huidlagen doorwerken, terwijl de bovenste huidlaag intact blijft. De hoogfrequente geluidstrillingen produceren energie, welke in de huid worden omgezet in warmte. Door deze warmte ontstaan er holtes in de huid die worden opgevuld met nieuw huidweefsel waardoor rimpels verfijnen en de huid verstrakt en wordt gelift. De warmte stimuleert het natuurlijke proces van de huid om nieuw collageen aan te maken.  Omdat er tijdens één behandeling meerdere opzetstukken worden gebruikt kan er tot de diepere huidlaag behandeld worden waardoor het gewenste effect bereikt wordt.

Hoe werkt de Erbium-Glass laser?

Een fractional laser reageert op het water in de huidcellen en creëert door verdamping vele miniscule gaatjes van warmtebundels diep in de huid. Hierdoor wordt de nieuwe aanmaak van collageen (bouwsteen van de huid) gestimuleerd. Deze collageenproductie zorgt voor meer stevigheid van de huid. De warmte van de laser zorgt voor weefselkrimping, waardoor de huid fijner zal zijn van structuur en de doorbloeding wordt verbeterd. De huid krijgt hierdoor een egalere kleur en een frissere uitstraling. Door de toegenomen collageenproductie wordt het huidverouderingsproces van de huid vertraagd.

De SMAS laag wordt gelift

De huid bestaat uit verschillende lagen, de opperhuid (epidermis), de lederhuid (dermis), de diepere huidlaag en de fibromusculaire laag, dit wordt ook wel de SMAS-laag genoemd. De HIFU werkt op al deze lagen.

De SMAS (Superficial Musculo-aponeurotic System = fibromusculaire laag) is de laag welke normaal tijdens een chirurgische ingreep gelift wordt. De SMAS laag wordt tijdens de HIFU behandeling veilig verwarmt, waardoor u in verloop van 3-6 maanden een verstrakking van uw huid krijgt. Naast het verstrakken van de huid wordt er ook nieuw collageen in uw huid aangemaakt.

Wat merkt u na de HIFU behandeling aan uw huid?

Direct na de behandeling kunt u een beurs gevoel aan de huid waarnemen en uw huid heeft een rode kleur. Omdat de bovenste huidlaag intact blijft hoeft u zich geen zorgen te maken over een hersteltijd. Een optimaal resultaat wordt verkregen na minimaal 2-3 behandelingen, dit hangt af van uw huidconditie. Na enkele maanden is het resultaat zichtbaar.

Welke gebieden kan ik laten behandelen? 

De HIFU behandeling is geschikt om uw gelaat, kaaklijn, onderkin en/of hals te laten behandelen. Deze gebieden kunnen tijdens één behandeling gecombineerd worden. De behandeling kan gedurende het gehele jaar uitgevoerd worden. Er is geen hersteltijd na de behandeling en er hoeft geen rekening gehouden te worden met de zon.

Combinatie met andere behandelingen

De HIFU behandeling wordt gecombineerd met de Erbium-Glass laser. De HIFU stimuleert verstrakking en lifting van de huid en de Erbium-Glass laser zorgt voor een fijne huidstructuur en een egale kleur. Ook kan de behandeling gecombineerd worden binnen een behandelplan met de Youlaser (fractional Co2 en Erbium-Glass laser) voor algehele huidverjonging.

Prijzen HIFU gecombineerd met de Erbium-Glass laser: 

Onderstaande prijzen zijn per behandeling. Gemiddeld worden 3-4 behandelingen geadviseerd.

HIFU wangen, kaaklijn en onderkin + Erbium:Glass laser of Fotona laser€ 515,- p.b.
HIFU wangen, kaaklijn en onderkin + Erbium-Glass laser geheel gelaat€ 580,- p.b.
HIFU wangen, kaaklijn en onderkin + Fotona 4D geheel gelaat€ 825,- p.b.

De prijzen van de HIFU zijn inclusief 21% BTW

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch: 030 – 751 0269, per mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl of via het formulier contact met ons opnemen.

* De gewenste datum/tijd is een voorkeur. Wij proberen hier zo min mogelijk van af te wijken

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?