Bij Huid & Laser Utrecht worden verschillende huidverbeteringsbehandelingen aangeboden. Vooraf plannen wij altijd een vrijblijvend consult in, waarbij een huidanalyse wordt gemaakt met behulp van de Observ 520. Met de Observ is het mogelijk om in de diepere huidlagen te kijken waardoor de huidconditie beoordeeld kan worden.

Wat kan er beoordeeld worden na het maken van een huidanalyse?

  • Huidstructuur en poriën
  • Doorbloedingsproblemen (couperose, rosacea)
  • Oppervlakkige en diepliggende zonneschade en pigmentvlekken
  • Hoeveelheid talg
  • Vochtgehalte

Hierna kunnen behandelingen en productadviezen voor thuis nog beter worden afgestemd op de wensen en hulpvragen.‍ Na het consult wordt een behandelplan gemaakt op maat. De behandeling kan bestaan uit peelings en/of lasertherapie.

Fractional laser

Fractional lasers zorgen voor een algehele huidverbetering. De laser zorgt voor een fijnere huidstructuur, het verfijnen van fijne lijntjes en een egale kleur, door het huidvernieuwingsproces te versnellen. Huid & Laser Utrecht beschikt over meerdere fractional lasers, zowel ablatief als non-ablatief. Ablatief wil zeggen dat de opperhuid afschilfert en de hersteltijd 3-5 dagen duurt. Non-ablatief betekent dat de bovenste huidlaag intact blijft, de huid zal alleen rood zijn en de hersteltijd bedraagt slechts één dag.

Tijdens het consult zal de huidtherapeut beoordelen welke fractional laser het meest geschikt is, soms is een combinatie de beste optie. De behandeling kan bestaan uit de:

  • Fractional/ non-fractional Erbium- YAG 2940 nm (ablatief)
  • Youlaser MT Fractional Co2  10600 nm in combinatie met de Erbium-Glass 1540 nm  (ablatief)
  • Youlaser MT Fractional Erbium- Glass 1540 nm (non- ablatief)

Een fractional laser reageert op het water in de huidcellen en creëert door verdamping vele miniscule gaatjes van warmtebundels diep in de huid. Hierdoor wordt de nieuwe aanmaak van collageen (bouwsteen van de huid) gestimuleerd. Deze collageenproductie zorgt voor meer stevigheid van de huid. De warmte van de laser zorgt voor weefselkrimping, waardoor de huid fijner zal zijn van structuur en de doorbloeding wordt verbeterd. De huid krijgt hierdoor een egalere kleur en een frissere uitstraling. Door de toegenomen collageenproductie wordt het huidverouderingsproces van de huid vertraagd!

De laser werkt gefractioneerd, dat wil zeggen dat er per laserpuls gedeeltelijk van de huid wordt behandeld. Er worden zogenoemde microbeams, gaatjes in de huid gemaakt. Tussen de gaatjes blijft huidweefsel aanwezig. Deze intacte huid helpt de miniscule gaatjes sneller genezen door de aanmaak van nieuwe huidcellen. Op deze manier is de behandeling veilig en gecontroleerd en  herstelt de huid in enkele dagen.

Soms wordt de laser gedeeltelijk ongefractioneerd toegepast om onregelmatig reliëfverschil in de huid (bijvoorbeeld lijntjes of littekens) te verkleinen.

Youlaser MT

Bij Huid & Laser Utrecht zijn wij gespecialiseerd op het gebied van huidverbetering en beschikken wij over meerdere fractional lasers, waardoor wij altijd een behandeling op maat kunnen aanbieden. De fractionele Youlaser MT is de nieuwste, unieke laser die de Co2 en Erbium-Glass laser combineert voor het beste resultaat bij huidverjonging en acne littekens. Er ontstaat een fijne huidstructuur, huidverstrakking, het vervagen van littekens en een egale teint. De warmte activeert collageen en elastine om de huid gladder, strakker en steviger te maken.

Tijdens de behandeling wordt de huid verdoofd met koude lucht. Deze laser pakt  zowel de oppervlakte van je huid aan, maar tegelijkertijd ook de diepere huidlagen.

Peelings

Een peeling bestaat uit verschillende soorten ingrediënten (zuren) met elk specifieke eigenschappen die tot een bepaalde huidlaag doordringen. De peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag verweekt. Hierdoor wordt het huidvernieuwingsproces geactiveerd, waardoor de dode huidcellen afschilferen en worden vervangen door nieuwe, gezonde huidcellen. Na de peeling is de conditie en weerstand van de huid verbeterd, wat zichtbaar is in een frisse en stralende huid.

Bij Huid & Laser Utrecht kan de huid behandeld worden met verschillende medium diepe tot diepe peelings. Deze peelings verschillen in sterkte, diepte en werking, zodat verschillende indicaties behandeld kunnen worden. Zo zijn er peelings voor het verminderen van acne, acnelittekens, pigmentvlekken, melasma, fijne lijntjes en een grove huidstructuur. Peelings kunnen ingezet worden als een alleenstaande behandeling, maar vaak worden de beste resultaten bereikt als deze worden gecombineerd met licht- en laserbehandelingen. Tijdens het consult beoordeelt de huidtherapeut welke peeling voor u geschikt is.

Lees hier meer over de verschillende peelings van Dermaceutic

Microneedling

De Dermica Goldpen is het meest geavanceerde microneedling systeem. Door middel van micro naaldjes die snel op en neer bewegen (1000 per seconde) worden er micro-kanaaltjes in de huid gemaakt. Door deze micro-kanaaltjes wordt het natuurlijke wondgenezingproces in gang gezet. Hierdoor komen groeifactoren vrij die de aanmaak en herstructurering van collageen en elastine stimuleren. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor de huid dikker, steviger en gladder wordt. Daarnaast zorgt het voor een betere opname van actieve werkstoffen, zonder de epidermis (bovenste huidlaag) te beschadigen. Bij Huid & Laser Utrecht worden er twee verschillende soorten behandelingen middels de microneedling aangeboden, namelijk de skinbooster of de firm facial.

Skin booster

Tijdens deze behandeling wordt door middel van microneelding actieve werkstoffen dieper de in huid gebracht. De skinbooster behandeling bestaat uit een van de twee verschillende soorten actieve werkstoffen, namelijk hyaluron of uit vitamine C.

Hyaluron bevindt zich in de huid en neemt af bij huidveroudering. Het is een lichaamseigen vochtbinder dat kan worden geabsorbeerd wanneer het op de huid wordt aangebracht. Hyaluron is bewezen effectief en zeer geschikt voor microneedling. Het zorgt voor een natuurlijke glow en een verbetering van de structuur en vochtbalans van de huid. Vitamine C (ascorbinezuur) is essentieel voor de productie van collageen, daarnaast verhoogt het ook nog eens de productie van collageen. Bij diverse pigmentatie problemen, rosacea en littekens kan vitamine C onder anderen worden ingezet.

Firm facial

De firm facial is een behandeling waarbij verschillende huidtherapietechnieken worden samengevoegd. De gezichtsbehandeling geeft een enorme boost aan de aanmaak van collageen, het verstevigt de huid en het verfijnt de huidstructuur. De behandeling bestaat uit een TCA-peeling, microneedling en retinol.

Lees hier meer over de verschillende behandelingen waarbij microneedling wordt toegepast

Prijzen van de behandelingen

Klik hier voor de prijzen van al onze behandelingen.

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch: 030 – 751 0269, per mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl of via het formulier contact met ons opnemen.

* De gewenste datum/tijd is een voorkeur. Wij proberen hier zo min mogelijk van af te wijken

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?