Huidverjonging

Ouder worden is een onvermijdelijk proces waar we allemaal mee te maken krijgen, maar mooi en natuurlijk oud worden willen we uiteindelijk allemaal. De eerste tekenen van huidveroudering beginnen rond het 25ste levensjaar, maar kunnen pas later zichtbaar zijn aan de buitenkant. Door huidanalyses te maken zien we echter in de praktijk dat er al eerder sprake is van huidveroudering in de diepere huidlagen voor het meer naar het oppervlak komt. Wist je dat het huidveroudingsproces met de juiste laserbehandelingen en medische peelings vertraagd kan worden door het boosten van de collageenproductie?

Wat gebeurt er tijdens het huidverouderingsproces?

Huidveroudering vindt plaats op meerdere niveaus in de huid. De opperhuid wordt dunner en is hierdoor kwetsbaarder voor beschadigingen van buitenaf. Ook kan de huid droger worden door het afnemen van het aantal talgklieren.

In de lederhuid neemt het aantal en de kwaliteit van collageen en elastine af. De huid verliest hierdoor stevigheid en zal verslappen. Door de afname van collageen en elastine ontstaan er fijne lijntjes, rimpels en plooien in de huid.

De snelheid en mate waarin de huid verouderd wordt deels erfelijk bepaald en deels door uitwendige factoren die het huidverouderingsproces kunnen versnellen. Blootstelling aan zonlicht en zonnebank, roken en luchtverontreiniging kunnen van invloed zijn op het huidverouderingsproces.

Laserbehandeling huidverjonging bij Huid & Laser Utrecht

Het huidverouderingsproces kan niet worden stopgezet, maar we kunnen er wel voor zorgen dat het proces vertraagd wordt door huidverjongingsbehandelingen met lasers en medische peelings toe te passen. 

Bij Huid & Laser werken we met meerdere soorten lasers, zoals een fractionele Co2, Erbium-YAG, Erbium-Glass en Fotona laser. Ook werken wij met de RedTouch en de Quanta System Chrome laser. Voor het beste resultaat is vaak een combinatie van de lasers i.c.m. medische peelings zeer effectief. De lasers werken op verschillende niveaus in de huid, zodat op elk niveau het huidverouderingsproces aangepakt kan worden. De lasers kunnen het huidverouderingsproces vertragen, door de collageenproductie sterk te stimuleren. 

High Intensity Focused Ultrasound (HIFU) voor huidverstrakking

HIFU wordt ook wel de ‘gouden standaard’ onder de huidliftingmethoden genoemd. De methode om verstrakking van uw huid te krijgen zonder down-tijd. Het kan ingezet worden om de slapper wordende, maar ook de verslapte huid te verbeteren. HIFU is een afkorting van High Intensity Focused Ultrasound. Tijdens de behandeling wordt door middel van ultrasound de huid met name van de kaaklijn verstrakt. De HIFU wordt gecombineerd met de Erbium-Glass laser (1540nm) en is zeer geschikt voor het gezicht, de hals en het decolleté.

Peelings huidveroudering bij Huid & Laser Utrecht

Een peeling bestaat uit verschillende soorten ingrediënten (zuren) met elk specifieke eigenschappen die tot een bepaalde huidlaag doordringen. De peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag verweekt. Hierdoor wordt het huidvernieuwingsproces geactiveerd, waardoor de dode huidcellen afschilferen en worden vervangen door nieuwe, gezonde huidcellen. Na de peeling is de conditie en weerstand van de huid verbeterd, wat zichtbaar is in een frisse en stralende huid.

Bij Huid & Laser Utrecht kan de huid behandeld worden met verschillende medium diepe tot diepe peelings. Deze peelings verschillen in sterkte, diepte en werking, zodat verschillende indicaties behandeld kunnen worden. Zo zijn er peelings voor het verminderen van acne, acnelittekens, grove poriën, doffe teint, pigmentvlekken, melasma, fijne lijntjes en een grove huidstructuur. Peelings kunnen ingezet worden als een alleenstaande behandeling, maar vaak worden de beste resultaten bereikt als deze worden gecombineerd met licht- en laserbehandelingen. Tijdens het consult beoordeelt de huidtherapeut welke peeling het meest geschikt is. Voor huidverbetering en -verjonging van de huid werken wij met peelings van Dermaceutic en Theraderm. 

Dermaceutic Cosmo Peel (TCA)

Bij het onstaan van fijne lijntjes en rimpeltjes en een grovere huidstructuur kan de huid verbeterd worden met de Cosmo Peel. Deze peeling bevat onder andere verschillende percentages van TCA, zodat de peeling qua sterkte kan worden opgebouwd.

Dermaceutic Cosmo Peel Forte

De Cosmo Peel Forte is geschikt voor de verouderde huid waarbij huidverslapping en rimpels zichtbaar zijn. Ook een onregelmatige huidstructuur en (acne)littekens en pigment kunnen met deze peeling behandeld worden. De peeling bevat 20% TCA, 10% Fenol en 10% glycolzuur.

Lees hier meer over de peelings.

Start met de behandeling door middel van thuisproducten

De behandeling start minimaal 2-6 weken voor de peeling met de Dermaceutic thuisproducten. Deze producten zorgen ervoor dat de huid doorlaatbaar wordt voor de peeling. Het optimale resultaat kan zo bereikt worden. Ook zorgt dit ervoor dat de huid veilig en snel hersteld. Deze producten kunnen vervolgens 14 dagen na de behandeling weer gebruikt worden om het resultaat van de behandeling te behouden. Onderstaande producten worden geadviseerd.

  • Dermaceutic Foamer 5/15
  • Dermaceutic Turnover of Lightceutic nachtcrème
  • Dermaceutic Retinol 0.5 of 1.0

Verzorging van de huid
Het dagelijks gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten zijn van belang om het resultaat van de behandeling te optimaliseren en te behouden. Naast de bovengenoemde producten is het ook belangrijk om de huid te beschermen. Dagelijks dient een antioxidant onder de dagcrème met een SPF gebruikt te worden om de schadelijke invloeden van buitenaf te minimaliseren. Deze schadelijke invloeden zorgen namelijk voor een afbraak van de collageenproductie. Wij adviseren om eerst een afspraak te maken voor een gratis vrijblijvend consult, zodat de huidtherapeut u kunt adviseren over welke producten passend zijn bij uw huid. Tijdens dit consult maken wij huidanalyse om het advies zo goed mogelijk op uw huid af te kunnen stemmen.

Prijzen huidverjonging behandelingen

Klik hier voor de prijslijst

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch: 030 – 751 0269, per mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl of via het formulier contact met ons opnemen.

* De gewenste datum/tijd is een voorkeur. Wij proberen hier zo min mogelijk van af te wijken

0
Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?