Drs. Peter Termohlen is werkzaam bij ons in de kliniek voor de behandeling van injectables. Er wordt gewerkt met de modernste technieken en de beste materialen die door de FDA zijn goedgekeurd.

Spierontspanners

Onder injectables vallen fillers en spierontspanners. De spierontspanners worden ingezet om een bepaalde spieractiviteit te verminderen. In de reguliere geneeskunde worden injectables al jaren gebruikt om bijvoorbeeld spastische spieren te laten verslappen of om bepaalde vormen van hoofdpijn te bestrijden. In de cosmetiek is het een middel om de spieractiviteit en daarmee de actieve rimpelvorming van bijvoorbeeld het voorhoofd, de frons en rond de ogen te verminderen.

Toepassing
Spierontspanners zijn heel geschikt voor het verzachten van de fronsrimpel, voorhoofdrimpels, kraaienpootjes en de horizontale halsplooien. Ook lijntjes van de bovenlip kunnen in een aantal gevallen worden behandeld. Ook kan het toegepast worden in geval van overmatige transpiratie van oksels, handen, voeten en ook bovenlip; bij deze indicatie heeft men er over het algemeen 6-7 maanden plezier van.

De werking
De spierontspanner wordt in de spier gespoten waardoor deze spier (dit spiertje) tijdelijk niet of nauwelijks meer kan samentrekken. Het effect treedt na 5 tot 10 dagen op en houdt 3 tot 4 maanden aan. Hierna kan de behandeling herhaald worden. Wanneer de behandeling vaker herhaalt wordt, kan de effectiviteit langer aanhouden. Het is een eiwit dat door het lichaam volledig wordt afgebroken.

De behandeling
De behandeling duurt tussen de 15 en 20 minuten. De stof wordt met een klein injectienaaldje via de huid ingebracht. De meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk. De lichte roodheid of kleine zwelling die ontstaat is na ½ tot 1 uur verdwenen.

Juvederm

Juvederm is een niet-permanente filler die wordt gebruikt voor het opvullen van rimpels of het creëren van meer volume in het gezicht. Denkt u hierbij aan de lipcontour of vollere lippen, het opvullen van de jukbeenderen of wangen, het doen vervagen van de neus-lippenlijn en de marionetlijn (lijn tussen mondhoek en kaakrand), een diepe lijn in de kin, kraaienpootjes en littekens of andere oneffenheden als gevolg van bijvoorbeeld acne. Juvederm is een hyaluronzuur van uitstekende kwaliteit en duurzaamheid, in juvederm zit bovendien een geringe hoeveelheid verdovingsvloeistof hetgeen de behandeling nog minder gevoelig maakt. Juvederm heeft een approval van de US FDA (Food and Drug Administration). Afhankelijk van het doel en de locatie gebruikt men 1 van de juvederm producten, volux, volume, volift, juvederm 3, volbella, volite.

Mijn ervaring is dat 75% van de clienten  na ruim een jaar nog steeds plezier van hun behandeling hebben.

De behandeling en het resultaat.
De duurzaamheid van juvederm is 12 tot 18 maanden. Een behandeling duurt 20 tot 30 minuten en je ziet direct resultaat. Het mooiste resultaat is na 7 tot 10 dagen. Er worden dunne naaldjes en canules gebruikt, de behandeling is bijna pijnloos. Het hyaluronzuur wordt door het lichaam herkend als een lichaamseigen stof en is volledig biologisch afbreekbaar. Na de behandeling kunnen de injectieplaatsen een beetje rood en gezwollen zijn en soms ontstaat er een kleine blauwe plek die overigens na enkele dagen weer is verdwenen.

Radiesse

Radiesse is een niet-permanent vulmiddel dat wordt gebruikt voor het vullen van met name de diepere rimpels zoals diepe neus-lippenlijnen, en voor bijvoorbeeld het verfraaien van de contouren van de kaaklijn. Het effect houdt ongeveer 1 jaar aan. De stoffen in radiesse komen ook van nature in het lichaam voor en het middel wordt al jaren gebruikt in vakgebieden als orthopedie en tandheelkunde.

De behandeling en het resultaat
Een behandeling duurt 20 tot 30 minuten. Soms wordt er plaatselijk een kleine verdoving gegeven. Radiesse wordt met een dunne naald ingespoten. Het materiaal stimuleert de collageenvorming, het resultaat is na een aantal maanden op z’n mooist. Voor een optimaal resultaat is het soms nodig de behandeling te herhalen. Na de behandeling kan sprake zijn van enige zwelling en roodheid welke meestal binnen 24 uur weer verdwijnen.

HarmonyCa

Een combinatieproduct van juvederm en radiesse in een bepaalde verhouding. De producten versterken elkaar en zijn daarom zeer geschikt voor bepaalde indicaties.

Profhilo

Profhilo is ontwikkeld met IBSA’s gepatenteerde NAHYCO-technologie en bevat een van de hoogste concentraties puur hyaluronzuur. Daarnaast biedt het een langdurige werking zonder chemische toevoegingen. Dankzij Profhilo herstelt het natuurlijke hyaluronzuurgehalte in de huid. 

Wat kun je verwachten na een behandeltraject met Profhilo?

  • Verbeteringen van de textuur van de huid
  • Verbetering van de elasticiteit en hydratatie van de huid
  • Versteviging van de huid

Wat zijn de voordelen van Profhilo?
Er zijn gemiddeld 2-3 behandelingen nodig gevolgd door een jaarlijks onderhoud. Er zijn minder behandelingen met minder injectie plaatsen nodig en minder tot geen hersteltijd. Na slechts 2 behandelingen zie je een optimaal resultaat. Het aantal behandelingen en de prijs is afhankelijk van de mate van huidveroudering en de te behandelen zone.

Prijslijst

Onderstaand vindt u de prijzen. Behandeling en prijzen zijn in overleg met de arts.

ConsultGratis
Injectables (spierontspanner) 
1 regio€ 175,-
1/2 regio€ 87,50,-
Fillers 
1 ml€ 425,-
2 ml€ 750,-
Profhilo 
Gezicht of hals (per 2ml)€ 325,-

“Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een geschikte arts”.

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch: 030 – 751 0269, per mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl of via het formulier contact met ons opnemen.

* De gewenste datum/tijd is een voorkeur. Wij proberen hier zo min mogelijk van af te wijken

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?