Couperose

Heeft u last van storende rode of paarse vaatjes in uw gezicht? Dit kunt u bij Huid & Laser Utrecht laten verwijderen met de vaatlaser. Ook andere vaatafwijkingen van de huid zoals een spider naevus of bloedblaasjes kunnen met de vaatlaser behandeld worden. 

Laserbehandeling couperose 

Couperose kan zichtbaar zijn als een netwerk van rode of paarse zichtbare vaatjes in het gezicht. Dit kan als ontsierd en cosmetisch storend worden ervaren. Deze teleangiëctastieën zijn volkomen onschuldig, maar trekken niet meer vanzelf weg. Bij couperose zijn talrijke uitgezette rode of blauwe vaatjes (teleangiëctastieën) in het gezicht zichtbaar. Het komt vooral voor bij mensen met een blanke huidskleur en vaker bij vrouwen dan bij mannen.

De vaatjes zijn vooral gelokaliseerd op de neus, wangen, en kin. Soms liggen de vaatjes zo dicht bij elkaar dat het eruit ziet als een rode vlek. Couperose kan ook voorkomen bij rosacea. Hierbij komen ook andere verschijnselen voor zoals; vlindervormige roodheid, rode bultjes of puistjes. Bij couperose treden deze verschijnselen niet op.

Hoe ontstaat couperose

Couperose ontstaat meestal op middelbare leeftijd. Met het ouder worden van de huid, kunnen de wanden van adertjes verzwakken waarna ze gaan verwijden. Ook door het dunner worden van de huid kunnen de adertjes dan zichtbaar worden. Er zijn een aantal factoren die hierbij een rol kunnen spelen zoals erfelijke aanleg, overmatig roken, blootstelling aan de zon, alcoholgebruik en temperatuurschommelingen.

Laserbehandeling bloedblaasjes en spider naevus

Bloedblaasjes worden ook wel Cherry angioma’s of kersenwratjes genoemd. Hierbij is een oppervlakkige vermeerdering van het bloedvatweefsel zichtbaar als rode, bolle plekjes van 1 mm tot 1 cm groot. Deze bloedblaasjes zijn volstrekt goedaardig, maar zullen niet vanzelf wegtrekken.

Spider Naevus is een netwerk van zichtbare rode vaatjes. Centraal is een rode, ronde kern zichtbaar waaruit meerdere vaatjes lopen. Deze vaatjes zijn zichtbaar door een plaatselijke verwijding van een klein huidvaatjes

Vaatlaserbehandeling bij Huid & Laser Utrecht

Bij Huid en Laser Utrecht worden couperose en andere vaatafwijkingen behandeld met de Nd-Yag 1064 nm vaatlaser, een combinatie met de Alexandrite laser of met IPL.  Dit is de meest effectieve behandelmethode. Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door de rode en paarse kleur van het vaatje. Het licht wordt omgezet in warmte en deze warmte zorgt voor het stollen van de eiwitten in de vaatwand. Hierdoor beschadigd het vat en ruimt je lichaam het vaatrestant op.

De huid wordt tijdens de behandeling gekoeld met direct luchtkoeling. Dit zorgt ervoor dat de omliggende huid wordt uitgeschakeld voor de warmte en de behandeling minder gevoelig is.

Laserbehandeling rosacea 

Soms gaat couperose gepaard met kleine puistjes, ontstekingen, flushing (opvlammende roodheid), jeuk of branderigheid. Er kan dan sprake zijn van rosacea. Hierbij staat vaak ook egale roodheid op de voorgrond. Bij de behandeling van Rosacea wordt vaak aanvullend ook met IPL (intense Pulsed Light) behandeld om flushing en egale roodheid aan te pakken.

Lees hier meer over de behandeling van Rosacea

Tarieven couperose laserbehandeling 

Spider neavi€ 95,-
Couperose
     Neus€ 95,-
     Wangen€ 160,-
     Wangen en neus€ 185,-
     Neus wangen en kin€ 205,-
     Rosacea behandeling (IPL + vaatlaser of peeling)€ 220,-
     Beenvatenvanaf € 250,-
     Hemangiomen€ 120,- per lichaamsdeel

Bekijk hier de tarieven voor alle behandelingen »

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch: 030 – 751 0269, per mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl of via het formulier contact met ons opnemen.

* De gewenste datum/tijd is een voorkeur. Wij proberen hier zo min mogelijk van af te wijken

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?