Heeft u last van ongewenste haargroei of last van irritatie door epileren of scheren? Dan biedt laserontharen een goede uitkomst. Bij Huid & Laser Utrecht zijn wij gespecialiseerd in het laserontharen van de verschillende haar- en huidtypes. Dit maakt het mogelijk om huidtype 1 tot en met 6 te behandelen. Wij beschikken over meerdere ontharingslasers welke zelfs gecombineerd gebruikt kunnen worden voor een doelmatig en zeer effectief resultaat.

Hoe werkt laserontharen bij Huid & Laser Utrecht?

Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment in het haarzakje. Om deze reden moeten de haren donker zijn van kleur. Het laserlicht wordt omgezet in warmte, waardoor het haarzakje wordt vernietigd en er geen nieuwe haar gevormd kan worden.

Met welke lasers wordt laserontharen uitgevoerd?

Bij Huid & Laser Utrecht wordt laserontharen uitgevoerd met verschillende hoogwaardige lasers.  Door de unieke techniek waarbij twee verschillende lasers gecombineerd kunnen worden in één puls, kan veilig en zeer effectief resultaat behaald worden bij alle huidtypes. Tijdens het consult beoordeelt de huidtherapeut welke laserbehandeling voor u geschikt is, dit is afhankelijk van uw type haar en huid. Met onderstaande lasers wordt de behandeling uitgevoerd:

  • Alexandrite laser (755 nm), bij huidtype 1 t/m 2
  • Nd-YAG (1064 nm) bij huidtype 4 t/m 6
  • Combinatie van de Alexandrite en Nd-YAG laserDe omliggende huid wordt gekoeld met koude luchtkoeling, waardoor de behandeling minder pijnlijk is en de huidreacties snel verdwijnen.

De behandeling van overbeharing

Wij behandelen overbeharing vanuit cosmetisch oogpunt, maar ook bij Hirsutisme, PCOS en Hypertrichose. Ook huidaandoeningen waarbij de oorzaak ingegroeide haren zijn, zoals sinus pilonidalis, Hidradenitits Suppurativa en Folliculitis Barbae zorgt laserontharen voor een vermindering van de klachten.

We kunnen ook gericht een bepaald lichaamsdeel laseren, bijv. de bikinilijn.

Te verwachten resultaat en aantal behandelingen

Bij Huid & Laser Utrecht hechten we veel waarde aan eerlijke voorlichting. Helaas is het eindresultaat van laserontharen niet volledig kaal en nooit meer hoeven scheren.

Haren groeien in verschillende haargroeifases. Alleen het haar wat zich in de actieve groeifase bevindt, bevat voldoende pigment en bloedtoevoer om het laserlicht volledig te absorberen. Deze haarzakjes zullen effectief vernietigd worden tijdens de behandeling. Haren groeien echter nooit tegelijk in deze actieve groeifase. Na elke behandeling start de cyclus met haargroeifases opnieuw. Om deze reden zijn er altijd meerdere behandelingen nodig, met een tussenpoos van 4 tot 8 weken.

Afhankelijk van het huidgebied zijn gemiddeld tussen de 8 en de 12 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Het te behalen resultaat is zeer afhankelijk van bepaalde factoren zoals leeftijd, hormonale en erfelijke factoren van de haargroei. Het eindresultaat van het laserontharen is haarvermindering tot maximaal 80%. Volledig kaal en nooit meer scheren is helaas een onrealistisch resultaat wat niet behaald kan worden. Echter bij een sterke hormonale of erfelijke aanleg voor haargroei, kan het zijn dat er minder dan 80% vermindering wordt bereikt. Het is mogelijk dat in de toekomst nieuwe haarzakjes worden geactiveerd en donshaartjes overgaan tot dikkere haren. Bepaalde factoren zoals hormonale invloed, aanleg of medicijngebruik kunnen dit beïnvloeden. Afhankelijk van de oorzaak van de haargroei en het gebied zijn onderhoudsbehandelingen dan nodig om het resultaat te behouden. Na het behandeltraject worden er onderhoudsbehandelingen geadviseerd om het behaalde resultaat te behouden. Met name in het gelaat komen vrouwen vaak 3-4 keer per jaar terug voor een onderhoudsbehandeling.

De huid voelt na de behandelingen glad aan en huidirritatie door scheren of harsen neemt af, omdat je veel minder hoeft te scheren. Dit resultaat merk je al snel, omdat na elke behandeling de meeste haren zullen uitvallen.

Tarieven en vergoeding van laserontharen

Onze kliniek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP). Indien u aanvullend bent verzekerd is, afhankelijk van uw polis, een vergoeding mogelijk vanuit het aanvullende pakket.

Bekijk hier de tarieven voor laserontharen»

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch: 030 – 751 0269, per mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl of via het formulier contact met ons opnemen.

* De gewenste datum/tijd is een voorkeur. Wij proberen hier zo min mogelijk van af te wijken

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?