Pigment behandeling

Heb je last van storende pigmentvlekken, waaronder sproetjes, zonnevlekjes, ouderdomsvlekken, pigment na acne of hormonaal pigment (zwangerschapsmasker of melasma) in het gezicht of op het lichaam? Dan kan dit behandeld worden door middel van lasertherapie of medische peelings. Wij beschikken over verschillende lasers om donkere verkleuringen te kunnen behandelen. De behandelingen voeren wij uit met de Quanta System Chrome Q-switched laser (532nm en 1064nm), de RedTouch, de Erbium-YAG laser (2940 nm), de pigmentlaser (Alexandrite 755 nm) of medische peelings.

Hyperpigmentatie door de zon, door wondjes of huidveroudering

Pigmentvlekken of donkere vlekken zijn opeenhopingen van het pigment in de huid, waardoor een donkere verkleuring zichtbaar wordt. In de loop van de jaren kunnen pigmentvlekken ontstaan. Vaak speelt regelmatige blootstelling aan de zon (lentigo solaris) hierbij een grote rol. Maar pigment kan ook ontstaan door hormoonschommelingen, huidveroudering of wondjes.

Als de huid gevoelig is voor de aanmaak van pigment, kan er na een wondje of ontsteking een pigmentvlekje ontstaan. We noemen dit ook wel post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH). Deze vlekken kunnen vaak op verschillende plekken op het gezicht of lichaam aanwezig zijn, na bijvoorbeeld ontstekingen door acne. Met een laser of medische peeling kunnen deze vlekken effectief behandeld worden.

In onze kliniek beschikken we over meerdere soorten pigmentlasers die een uitkomst bieden bij het verwijderen van de verschillende soorten pigmentvlekken.

Laserbehandeling bij pigmentvlekken

Met de Q-switched laser van Quanta System kunnen verschillende soorten pigment behandeld worden, zoals zonnevlekken (lentigo solaris), ouderdomsvlekken en sproeten. Het licht van de pigmentlaser wordt geabsorbeerd door het pigment in de huid en zorgt dat het pigment uiteenvalt in kleine stukjes zodat het vervolgens door het eigen lichaam kan worden afgevoerd. De pigmentvlekjes zullen hierdoor lichter worden en verminderen. De Refresh laser behandeling werkt perfect voor de vermindering van pigmentvlekken, zonschade en sproetjes. De kleur van de huid zal egaal worden doordat pigmentvlekjes verminderen en daarnaast werkt een fractionele laser gecombineerd in dezelfde behandeling op de verbetering van de structuur van de huid. Dit maakt deze behandeling een echte sparkling treatment.

Ook worden onze andere fractionele lasers (Erbium:Glass laser, Erbium:YAG laser en de RedTouch laser) vaak ingezet bij hardnekkig pigment. De fractional laser creëert vele miniscule gaatjes in de huid, waardoor de pigmentcellen als het ware doorboort worden en zich weer opnieuw gaan ordenen. Het overtollige pigment wordt vernietigd. De laser in combinatie met een antioxidant en goede zonbescherming zorgt ervoor dat melasma zo rustig mogelijk blijft.

Melasma

Melasma of chloasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd, is een bruine verkleuring van de huid. De vlekken zijn vaak zichtbaar als een onregelmatige hyperpigmentatie op de jukbeenderen, bovenlip, kin en voorhoofd. Het exacte ontstaan van melasma is nog onbekend, maar er is wel een verband tussen hormonale veranderingen zoals zwangerschap, pilgebruik, maar ook zonlicht, bepaalde medicatie en erfelijke aanleg. Als je eenmaal melasma hebt, is er een grote kans dat de pigmentvlekken onder invloed van pilgebruik, zonlicht en zwangerschap terugkeert.

Laserbehandeling bij melasma

Met de fractionele Q-switched laser kunnen we door middel van laser toning het dieper gelegen pigment op een milde en veilige manier verminderen. Met deze techniek kunnen wij het pigment uit de cel verwijderen zonder de gezonde cel te beschadigen. 

Ook hebben wij meerdere fractionale lasers die vele miniscule gaatjes in de huid creëeren, waardoor de pigmentcellen als het ware doorboort worden en zich weer opnieuw gaan ordenen. Het overtollige pigment wordt vernietigd. De laser in combinatie met thuisproducten zoals een antioxidant vitamine C serum en een goede zonbescherming zorgt ervoor dat melasma zo rustig mogelijk blijft.

Peelings bij pigmentvlekken en/of melasma

De peelings van Dermaeutic, Theraderm en Renophase bevatten o.a. arbutine, kojinezuur, retinol, salicylzuur, tranexaminezuur, azelaïnezuur en melkzuur. De peeling is uitermate geschikt voor het verminderen van verschillende soorten pigment en melasma (zwangerschapsmasker). Ook kunnen pigmentvlekjes ontstaan na wondjes met deze peeling behandeld worden.

Lees hier meer over de peeling bij pigmentvlekken en/ of melasma

Prijzen van de behandeling

Klik hier voor de prijzen van al onze behandelingen.

Bescherm je huid met de juiste producten
De belangrijkste producten om je huid te beschermen zijn zonnebrandcrèmes en antioxidanten. Een zonnebrandcrème is dé anti-aging crème en beschermt de huid tegen uva- en uvb-straling. Antioxidanten beschermen de huid tegen infraroodstraling, zichtbaar licht en luchtvervuiling. Deze combinatie is het powercouple om de huid zo goed mogelijk te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Onderstaand worden deze belangrijke producten weergegeven, welke verkrijgbaar zijn in onze webshop.

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch: 030 – 751 0269, per mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl of via het formulier contact met ons opnemen.

* De gewenste datum/tijd is een voorkeur. Wij proberen hier zo min mogelijk van af te wijken

0
Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?