Vaginale laser

De SheLase is de nieuwste innovatie op het gebied van vaginale lasers. De laser heeft een unieke combinatie van 2 lasers in 1; de Co2 en de Erbium- Glass laser. De laserbehandeling is een pijnloze oplossing voor vrouwen met vaginale klachten zoals pijn bij vrijen, verminderd gevoel bij vrijen door vaginale verslapping, licht urineverlies, vaginale droogheid, steeds terugkerende vaginale infecties, irritatie en een branderig en scheurtjes aan de ingang van de vagina en verslapping van de schaamlippen.  De SheLase vernieuwd het vaginaslijmvlies en stimuleert de aanmaak van collageen, waardoor het bindweefsel van de vaginawand en rond de plasbuis en blaas wordt hersteld en verstevigd. De behandeling kan ook uitwendig uitgevoerd worden om de schaamlippen te verjongen.

De SheLase vaginale laser voor vaginale klachten

diva tight vagina laser Huid Laser Utrecht

De SheLase is de nieuwste, niet- invasieve laser voor vaginale klachten. Sinds 2013 zijn al wereldwijd meer dan 100.000 behandelingen uitgevoerd, met zeer goede resultaten! Het positieve effect van deze behandeling is in meerdere wetenschappelijke publicaties aangetoond.

 • Zeer effectief tegen vaginale atrofie en vaginale verslapping
 • De behandeling is pijnloos en veilig
 • Niet-hormonale behandeling
 • Zorgt voor versteviging en een normale vaginale elasticiteit
 • Geeft langdurig resultaat
 • Niet-invasief en geen hersteltijd!
 • Unieke combinatie van 2 lasers voor het maximale resultaat

Vaginale klachten na de menopauze

Ten gevolge van de menopauze kan vaginale atrofie ontstaan. Dit is het dunner worden van de vaginale wand en slijmvlies.  Hierdoor kunnen onderstaande klachten ontstaan:

 • Irritatie en branderig gevoel
 • Vaginale droogheid
 • Steeds terugkerende infecties
 • Licht urineverlies
 • Scheurtjes aan de ingang van de vagina
 • Terugkerende blaasontstekingen
 • Pijn tijdens het vrijen
 • Vaginale verslapping

Ongeveer 40% van vrouwen na de overgang krijgt klachten van vaginale atrofie

Vaginale atrofie ontstaat als de eierstokken geen oestrogenen meer aanmaken, waardoor het collageen in de vaginawand vermindert en deze steeds dunner wordt. Ook verliest de vaginawand de natuurlijke elasticiteit en zorgt een verminderde doorbloeding voor minder hydratatie waardoor droogheid ontstaat. Het milieu van de vagina veranderd waardoor klachten kunnen ontstaan.

Vaginale klachten na borst- of baarmoederhalskanker

Vaginale atrofie kan ook ontstaan bij vrouwen die eerder een hormoon-gevoelige vorm van borst- of baarmoederhalskanker hebben gehad en geen oestrogenen mogen gebruiken. Jonge vrouwen kunnen al vroeg in de overgang komen als zij behandeld zijn met chemotherapie, waardoor al op jonge leeftijd klachten van vaginale atrofie kunnen ontstaan.

Licht urineverlies behandelen met de SheLase vaginale laser

Er wordt geschat dat maar liefst één op de vijf vrouwen boven de 40 jaar hier last van hebben. Veel vrouwen hebben hiervoor al bekkenbodemtherapie gehad, maar niet altijd met succes. Urineverlies komt namelijk niet altijd door spierverslapping, maar kan ook veroorzaakt worden door huid- en bindweefselverslapping. Hierbij is het steunweefsel dat om de spier van de urine-uitgang ligt verslapt. De SheLase zorgt ervoor dat dit bindweefsel wordt verstrakt door de collageenproductie te stimuleren. Dit zorgt voor versteviging en verstrakking van het weefsel. Klachten zoals licht urineverlies worden hierbij verholpen. Dit voorkomt ongewenst urineverlies.

Verjonging van de schaamlippen

Door vermindering van elasticiteit kan verlies van volume, stevigheid en volheid van de grote schaamlippen optreden. De grote schaamlippen kunnen slapper en langer worden en een verschrompelend uiterlijk krijgen. Met de SheLase vaginale laser kunnen ook de grote buitenste schaamlippen behandeld worden. De lasers stimuleert de collagene vezels, waardoor verjonging van de schaamlippen ontstaat. De schaamlippen worden voller en de doorbloeding wordt verbeterd.

Vaginale verstrakking

Naarmate we ouder worden neemt de collageenproductie af. Hierdoor kan verslapping van het vaginale gebied ontstaan, dit noemen we ook wel vaginale laxiteit. Ook kan dit bij jongere vrouwen ontstaan na een bevalling. De SheLase zorgt voor een verbetering van het bindweefsel en een verstrakking van de vaginawand.

Hoe werkt de SheLase vaginale laser?

Met de SheLase laser kan de de vaginawand hersteld worden. De SheLase is een unieke laserbehandeling omdat er twee lasers worden gecombineerd in 1 behandeling, namelijk de fractional Erbium-Glass 1540 nm en de Co2 10.600 nm. De laser zorgt voor vorming van nieuw collageen en elastine in de vaginawand zelf en tevens rond de plasbuis en de blaas. De nieuwe collageen aanmaak zorgt voor een verstrakking en verbetering van het bindweefsel. Ook zal de doorbloeding worden verbeterd en het vaginaslijmvlies worden vernieuwd. Voor verjonging van de schaamlippen wordt de laserbehandeling uitwendig uitgevoerd.

Is de SheLase laserbehandeling pijnlijk?

De laserbehandeling is pijnloos, er is geen verdoving nodig. Na de behandeling kunt u uw normale werkzaamheden hervatten. De behandeling van de schaamlippen kunnen wel gevoelig zijn. Huidverdovende zalf is mogelijk. U heeft drie behandelingen nodig.

Het resultaat van de vaginale laser

De meeste vrouwen merken na de eerste behandeling al een duidelijke verbetering. In de literatuur blijkt dat bij 80-90% van de vrouwen de klachten van branderigheid, droogheid, pijn bij het vrijen helemaal of vrijwel volledig verdwijnen. Bij vrouwen met mild urineverlies bemerkt 80-85% een afname van de klachten of zijn de klachten volledig verdwenen.

Tarieven van de vaginale laser

Onderstaande prijzen zijn per behandeling. Gemiddeld worden drie behandelingen geadviseerd.

  
Behandeling van de vagina500,- Euro
Behandeling van de schaamlippen200,- Euro
Behandeling vagina en schaamlippen650,- Euro

 

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch: 030 – 751 0269, per mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl of via het formulier contact met ons opnemen.

* De gewenste datum/tijd is een voorkeur. Wij proberen hier zo min mogelijk van af te wijken

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?