Zoals de naam het al zegt is een spider naevus een rood ‘spinnetje’ wat duidelijk zichtbaar kan zijn in het gezicht en soms op het lichaam. Centraal is het een rode, ronde kern zichtbaar waaruit kleine bloedvaatjes uitwaaieren. Een spider naevus ontstaat door een plaatselijke verwijding van een klein haarvaatje.

Hoe ontstaat een spider naevus?

Een spiders naevus ontstaat spontaan, in sommige gevallen kunnen ze weg trekken maar meestal blijft deze aanwezig. Een spider naevus kan al vanaf jonge leeftijd ontstaan. Bij jonge kinderen zie je deze vaak op de wangen, ze kunnen ook op andere delen van het gezicht zichtbaar zijn.

Vaatlaserbehandeling bij Huid & Laser Utrecht

Bij Huid en Laser Utrecht worden couperose en andere vaatafwijkingen behandeld met de Nd-Yag 1064 nm vaatlaser of een combinatie met de Alexandrite laser.  Dit is de meest effectieve behandelmethode. Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door de rode en paarse kleur van het vaatje. Het licht wordt omgezet in warmte en deze warmte zorgt voor het stollen van de eiwitten in de vaatwand. Hierdoor beschadigd het vat en ruimt je lichaam het vaatrestant op.

De huid wordt tijdens de behandeling direct gekoeld met luchtkoeling. Dit zorgt ervoor dat de omliggende huid wordt uitgeschakeld voor de warmte en de behandeling minder gevoelig is. De behandeling is dus enkel gericht op de spider neavus, de rest van de omliggende huid zal niet beschadigd worden.

Heb je vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons via 030-751 02 69 of info@huid-en-laser-utrecht.nl.

 

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch: 030 – 751 0269, per mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl of via het formulier contact met ons opnemen.

* De gewenste datum/tijd is een voorkeur. Wij proberen hier zo min mogelijk van af te wijken

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?