Vaatbehandelingen

Heeft u last van storende rode of paarse vaatjes in uw gezicht? Of juist van een gevoelige huid met diffuse (egale) roodheid? Dit kunt u bij Huid & Laser Utrecht laten behandelen met de vaatlaser. Vaak kan de laser gecombineerd worden met een IPL behandeling of een peeling voor het beste resultaat. Ook andere vaatafwijkingen van de huid zoals een spider naevus of bloedblaasjes kunnen met de vaatlaser behandeld worden. 

Laserbehandeling couperose

Couperose kan zichtbaar zijn als een netwerk van rode of paarse zichtbare vaatjes in het gezicht. Dit kan als cosmetisch storend worden ervaren. De precieze oorzaak is niet bekend. In veel gevallen zien we dat het plotseling kan ontstaan, maar couperose kan ook ontstaan door te veel blootstelling aan zonlicht, de zonnebank of veel verschil in temperatuur van kou naar warmte. Deze teleangiëctastieën, ook wel zichtbaar als kleine rode adertjes zijn volkomen onschuldig, maar trekken niet meer vanzelf weg zonder een laserbehandeling. 

Laserbehandeling bloedblaasjes en spider naevus

Bloedblaasjes worden ook wel cherry angioma’s of kersenwratjes genoemd. Hierbij is een oppervlakkige vermeerdering van het bloedvatweefsel zichtbaar als rode, bolle plekjes van 1 mm tot 1 cm groot. Deze bloedblaasjes zijn volstrekt goedaardig, maar zullen niet vanzelf wegtrekken.

Een Spider Naevus, ook wel een spinnetje genoemd, is een netwerk van zichtbare rode vaatjes. Centraal is een rode, ronde kern zichtbaar waaruit meerdere vaatjes lopen. De spider naevus wordt zichtbaar door een plaatselijke verwijding van een bloedvaatje in de huid. De oorzaak waarom het vaatje verwijd is, is vaak niet duidelijk. Het kan namelijk uit het niets ontstaan, door veel blootstelling aan zonlicht of door hormonale factoren. Ook zien we dat het tijdens de zwangerschap kan ontstaan. 

Vaatlaserbehandeling bij Huid & Laser Utrecht

Bij Huid en Laser Utrecht worden couperose en andere vaatafwijkingen behandeld met de Nd-Yag 1064 nm vaatlaser of een combinatie met de Alexandrite laser.  Dit is de meest effectieve behandelmethode. Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door de rode en paarse kleur van het vaatje. Het licht wordt omgezet in warmte en deze warmte zorgt voor het stollen van de eiwitten in de vaatwand. Hierdoor beschadigd het vat en ruimt je lichaam het vaatrestant op.

De huid wordt tijdens de behandeling gekoeld met luchtkoeling. Dit zorgt ervoor dat de omliggende huid wordt beschermd tegen de warmte. Ook helpt dit tijdens de behandeling, omdat dit de behandeling minder gevoelig maakt. 

Behandeling rosacea

Soms gaat couperose gepaard met kleine puistjes, diffuse roodheid (egale roodheid), ontstekingen, flushing (opvlammende roodheid), jeuk of branderigheid. Er kan dan sprake zijn van rosacea. Rosacea is een veelvoorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. Hierbij staat egale roodheid vaak op de voorgrond. De ernst en de klachten van rosacea kunnen verergerd worden door uitwendige factoren zoals: warmte, zonlicht, irriterende cosmetica producten of geneesmiddelen. Bij de behandeling van rosacea wordt vaak aanvullend ook met IPL (Intense Pulsed Light), LED-therapie en milde peelings behandeld om flushing, diffuse roodheid en ontstekingen aan te pakken.

De peelings van Renophase in combinatie met de LED lamp is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van rosacea, de atopische huid en de acne huid. Deze behandeling is niet alleen gericht op de exfoliatie van de bovenste huidlaag, maar ook om de huidconditie van binnenuit te verbeteren. De versterkende behandeling stimuleert de celvernieuwing van de huid, waardoor de huid gladder oogt en voelt. Daarnaast worden actieve werkstoffen op de huid aangebracht die geactiveerd worden door de LED lamp. Hierdoor wordt het herstel van de huid verhoogd en kan er gewerkt worden op de herstructurering van de huid. Daarnaast heeft de LED lamp een kalmerende werking. 

Tarieven couperose laserbehandeling

Onze kliniek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP). Indien u aanvullend verzekerd bent, is een vergoeding mogelijk. Dit is wel afhankelijk van uw polis. Vraag ons naar de mogelijkheden naar een vergoeding. Wij zijn als huidtherapeuten direct toegankelijk, dit betekent dat u zonder verwijzing bij ons terecht kan!

Onderstaande tarieven zijn per behandeling:

Spider naevi (spinnetje)€ 95,- 
Couperose 
Neus€ 95,- 
Wangen€ 160,- 
Wangen en neus€ 185,-
Neus, wangen en kin€ 205,-
Rosacea combi behandeling€ 220,-
Beenvatenvanaf € 250,- 
Heamangiomenvanaf € 120,- per lichaamsdeel

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch: 030 – 751 0269, per mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl of via het formulier contact met ons opnemen.

* De gewenste datum/tijd is een voorkeur. Wij proberen hier zo min mogelijk van af te wijken

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?