Vitamine C peeling

Vitamine C (ascorbinezuur) is essentieel voor de productie van collageen. Ook kan het ingezet worden bij diverse pigmentatie problemen, rosacea en littekens. Een peeling bestaat uit verschillende soorten ingrediënten (zuren) met elk specifieke eigenschappen die tot een bepaalde huidlaag doordringen. De peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag verweekt. Hierdoor wordt het huidvernieuwingsproces geactiveerd, waardoor de dode huidcellen afschilferen en worden vervangen door nieuwe, gezonde huidcellen. Na de peeling is de conditie en weerstand van de huid verbeterd, wat zichtbaar is in een frisse en stralende huid.

Bij Huid & Laser Utrecht kan de huid behandeld worden met verschillende  medium diepe tot diepe peelings. Deze peelings verschillen in sterkte, diepte en werking, zodat verschillende indicaties behandeld kunnen worden. Zo zijn er peelings voor het verminderen van acne, acnelittekens, pigmentvlekken, melasma, fijne lijntjes en een grove huidstructuur. Peelings kunnen ingezet worden als een alleenstaande behandeling, maar vaak worden de beste resultaten bereikt als deze worden gecombineerd met licht- en laserbehandelingen. Tijdens het consult beoordeelt de huidtherapeut welke peeling voor u geschikt is.

Waarom Vitamine C?

Vitamine C is belangrijk in onze voeding, maar zeker niet minder belangrijk in huidverzorgingsproducten, maar waarom?
UVA en UVB stralen zorgen tijdens de zomermaanden voor een verdikking van de epidermis en activeert de pigmentcellen om pigment aan te maken. Het is een antioxidant en helpt bij de bescherming van de huid tegen UV-straling om schade aan de huid zo veel mogelijk tegen te gaan. Daarnaast beschermt het de huid ook tegen infraroodstraling (dus tegen warmte), zichtbaar licht en luchtvervuiling. Naast de bescherming van de huid is het een essentieel ingrediënt wat nodig is bij de aanmaak van collageen om de huid te verstevigen. Ook kan vitamine C pigmentatie, acne en rosacea verminderen. In een peeling kan het percentage vitamine C hoger zijn dan in huidverzorgingsproducten.

Even de voordelen van vitamine C onder elkaar:

 • Vitamine C bevordert de aanmaak van collageen. Dit is de bouwsteen van huid en zorgt voor het behoud van de stevigheid en elasticiteit van de huid, zodat rimpels minder zichtbaar zijn worden.
 • Stimuleren van de celvernieuwing door middel van de hoge concentratie 70% gestabiliseerde vitamine C.
 • Vitamine C herstelt de beschadigde huid door het genezingsproces van de huid te stimuleren.
 • Vitamine C schakelt de vrije radicalen in de huid uit die het collageen in de huid afbreken. Ook zorgt het voor een bescherming tegen infrarood en externe invloeden van buitenaf zoals luchtvervuiling. Door deze externe invloeden ontstaat oxidatieve stress in de cellen waarbij vrije radicalen vrijkomen die huidschade kunnen veroorzaken.
 • Een hoge concentratie vitamine C zorgt voor een lichte afschilfering van de huid, waardoor het vernieuwingsproces wordt gestimuleerd. Een mooie stralende gloed is hierdoor zichtbaar.
 • Versterkt de huid tegen zonneschade. De productie van melanine (pigment) wordt door vitamine C onderdrukt, hierdoor kunnen pigmentvlekken voorkomen worden.

Tijdens de Theraderm Vitamine C-Peel wordt 70% vitamine C op de huid aangebracht. Vervolgens wordt het ingesluisd middels microneedling. De vitamine C peeling wordt aangemaakt door een poeder te mengen met een vloeistof die de vitamine C activeert. Hierna wordt er een kalmerend masker aangebracht. Deze behandeling wordt geadviseerd bij het onderdrukken van de pigmentvorming bij melasma en bij huidveroudering, maar ook als Glow behandeling. 

Resultaten:

 • Gezonde doorbloeding van de huid
 • Een mooie glow
 • Goede hydratatie van de huid
 • De huid kan zich beter beschermen tegen UV-schade
 • De huid ziet er voller en gladder uit

Wat deze peeling speciaal maakt is dat de Vitamine C-peel gedurende de hele zomer toegepast kan worden.

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch: 030 – 751 0269, per mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl of via het formulier contact met ons opnemen.

* De gewenste datum/tijd is een voorkeur. Wij proberen hier zo min mogelijk van af te wijken

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?