VERGOEDINGEN HUIDTHERAPIE 2019

Heeft u voor 2018 nog een vergoeding over? Maak dan zo snel mogelijk nog een afspraak!

Het einde van het jaar nadert, dus het kiezen van een nieuwe zorgverzekering komt om de hoek kijken. Tot het einde van 2018 heeft u hier de tijd voor. Mocht u voor 2018 nog een vergoeding over hebben, dan kunt u het beste zo snel mogelijk nog een afspraak maken, zodat u hier nog gebruik van kan maken. Hiernaast kan het voor u aantrekkelijk zijn om eventueel over te stappen naar een andere zorgverzekering, of een uitgebreider pakket te kiezen wanneer u in aanmerking wilt komen voor een vergoeding van een behandeling bij een huidtherapeut. Hieronder leest u meer over de vergoedingen voor huidtherapie in 2018.

Aanvullend pakket

De behandelingen worden vergoed vanuit het aanvullende pakket. Alleen een basisverzekering is dus niet voldoende. Wat erg belangrijk is, waar mensen vaak nog geen weet van hebben, is dat er geen eigen risico voor wordt berekend.

Welke behandelingen worden vergoed?

Onderstaande behandelingen kunnen vergoed worden:

  • Ongewenste haren in het gelaat bij vrouwen/laserepilatie
  • Acnetherapie
  • Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook rosacea, vaatjes in het gelaat en pigmentvlekken.

Hoeveel behandelingen worden vergoed?

De hoogte van de vergoedingen en het aantal behandelingen die vergoed worden zijn per zorgverzekeraar en aanvullende polis verschillend. Indien u meerdere behandelingen in een kalenderjaar wil ondergaan, informeer dan naar het totale beschikbare budget voor huidtherapie.  De zorgverzekeraars kunnen het totale beschikbare budget vergoeden per kalenderjaar of gedurende de gehele duur van de verzekering (eenmalig). 

Overstappen

Bent u eigenlijk niet tevreden over uw huidige zorgverzekering qua vergoeding voor de huidtherapeutische behandelingen? Op de website zorgwijzer.nl kunt u de vergoedingen vinden voor laserontharen en acnebehandelingen in 2019. Het kan de moeite waard zijn om hier even de tijd voor te nemen en te checken of een andere zorgverzekering meer geschikt voor u is. Vergeet hierbij niet om ook te kijken naar andere zorg die u ook vergoed wil hebben. U kunt tot eind december nog overstappen naar een andere zorgverzekeraar of uw pakket bij uw huidige verzekeraar uitbreiden.

Polisvoorwaarden

De polisvoorwaarden van uw zorgverzekering kunnen elk jaar weer veranderen. De exacte polisvoorwaarden kunt u gemakkelijk online opzoeken of informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar. Graag wijzen wij u op onderstaande aandachtspunten.

Doorverwijzing

In de meeste gevallen stelt de zorgverzekeraar als eis dat er een verwijsbrief van uw behandeld arts (huisarts of medisch specialist ) voorgeschreven moet worden voor de desbetreffende behandeling. Dit kunt u nakijken bij de polisvoorwaarden.

Kwaliteitseisen

Ook zijn er vanuit de zorgverzekeraars onderstaande eisen waaraan wij als huidtherapeuten aan moeten voldoen zodat u in aanmerking komt voor een vergoeding.

  • Alle huidtherapeuten van Huid & Laser Utrecht zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH).
  • Alle huidtherapeuten zijn ingeschreven bij het Kwaliteitsregister (KP) en in het bezit van een eigen AGB-code.
  • Alle huidtherapeuten hebben een BIG-registratie

Huid & Laser Utrecht voldoet aan bovenstaande eisen.  Ook hebben wij een contact met elke zorgverzekeraar.

Vragen?

Heeft u vragen over een behandeling of over uw vergoeding? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

 

 

 

 

 

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?