Couperose

Couperose

Bij couperose zijn talrijke uitgezette rode of blauwe vaatjes (teleangiëctastieën) in het gezicht zichtbaar. Het komt vooral voor bij mensen met een blanke huidskleur en vaker bij vrouwen dan bij mannen.

De vaatjes zijn vooral gelokaliseerd op de neus, wangen, en kin. Soms liggen de vaatjes zo dicht bij elkaar dat het eruit ziet als een rode vlek. Couperose kan ook voorkomen bij rosacea. Hierbij komen ook andere verschijnselen voor zoals; vlindervormige roodheid, rode bultjes of puistjes. Bij couperose treden deze verschijnselen niet op.

Hoe ontstaat couperose

Couperose ontstaat meestal op middelbare leeftijd. Met het ouder worden van de huid, kunnen de wanden van adertjes verzwakken waarna ze gaan verwijden. Ook door het dunner worden van de huid kunnen de adertjes dan zichtbaar worden. Er zijn een aantal factoren die hierbij een rol kunnen spelen zoals erfelijke aanleg, overmatig roken, blootstelling aan de zon, alcoholgebruik en temperatuurschommelingen.

Behandeling van couperose bij Huid & Laser Utrecht

Couperose zal niet vanzelf weggaan en kan als cosmetisch storend worden ervaren. De uitgezette vaatjes kunnen veilig verwijderd worden met de vaatlaser. Deze vaatjes hebben geen verdere bijdrage meer aan de aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen van de huid.

Bij Huid & Laser Utrecht werken wij met verschillende technieken bij couperose, zoals de Nd-YAG (1064 nm), in combinatie met de Alexandrite (755 nm) en IPL. Wij werken met de nieuwste methode waarbij twee verschillende lasers tijdens één behandeling toegepast kunnen worden. De behandeling is hierdoor effectiever en het resultaat kan snel behaald worden.

Lees hier meer over deze behandeling van couperose bij Huid & Laser Utrecht.

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?