Fotona 4D Laser

De Fotona behandeling

De Fotona 4D is een innovatieve laserbehandeling door de combinatie van twee lasers, namelijk de Nd:YAG- en Erbium:YAG laser. Deze behandeling kan op alle huidtypes toegepast worden. Verschillende lagen van de huid worden van binnen en buitenaf behandeld met de Fotona SP Dynamis. Doordat verschillende lagen van de huid behandeld kunnen worden binnen één sessie, zal dit zorgen voor een zo hoog mogelijk resultaat waarbij niet alleen de kleur van de huid verbeterd, maar ook de structuur en textuur van de huid, de hydratatie, een toename van volume en verstrakking. Deze behandeling is de favoriete behandeling van Hollywood sterren.

Fotona 4D Methode

Bij deze methode wordt de Fotona laserbehandeling in vier verschillende stappen toegepast. De bovenste huidlaag kan bij deze methode intact blijven, dit hangt af van de intensiteit van de toegepaste behandeling. Voorafgaand zullen de wensen van de cliënt besproken worden tijdens een gratis en vrijblijvend consult. 

 • Stap 1. SmoothLiftin
  De behandeling start met de Erbium:YAG laser in de mond. Het licht wordt omgezet in warmte waardoor het gebied rond de mond, de neus-lippenplooi en de kaaklijn zal verstrakken. Vanuit de binnenkant van de mond kan er dankzij deze stap collageen vorming gestimuleerd worden. Hierdoor zullen fijne lijntjes en rimpels in dit gebied op een natuurlijke manier verminderd worden.
 • Stap 2. FRAC
  Vervolgens wordt de huid ook van buitenaf behandeld als aanvulling op de eerste stap om imperfecties aan te pakken zoals rode vlekjes, pigment, lijntjes en andere huidoneffenheden. Dankzij de Nd:YAG laser zal de kleur van de huid egaliseren en verbetert de structuur.
 • Stap 3. PIANO
  Bij de derde stap zorgt de Nd:YAG laser voor een verwarming van de huid waardoor de huid verstevigd en gelift wordt. Tijdens deze stap kan de temperatuur van de volledige huiddikte afgelezen worden en kan de gehele huidlaag verstrakt worden. De meest cliënten ervaren deze stap als een aangename warmte op de huid.
 • Stap 4. Laserpeel SupErficial
  Naast bovenstaand wordt als laatste stap, dus stap 4, een laserpeeling uitgevoerd met de Erbium:YAG laser voor een egale en stralende huid. Ook de lippen en oogzone kunnen behandeld worden voor het creëeren van meer volume. De bovenste huidlaag zal hierbij verdampen, waardoor de huid tot enkele dagen na de behandeling zal afschilferen. Geen tijd voor herstel? Dan is het ook mogelijk om de laser anders in te stellen zodat er minder hersteltijd van de huid nodig is, denk bijvoorbeeld aan de zomerperiode. Daarnaast kan de huid ook van binnenuit aangepakt worden waarbij een laserscanner wordt toegepast in plaats van de laserpeeling. De scanner zorgt dan namelijk voor het verstrakkende effect in de diepere huidlagen en laat de bovenste huidlaag intact.

Het resultaat
Huidverjonging en -verbetering door een toename van volume in de huid, verstrakking, fijnere structuur van de huid en een egalere kleur. We mogen het ook wel dé laserbehandeling noemen voor een jonger uitziende huid. 

SmoothEye™  

De SmoothEye™ behandeling is bedoeld om de huid rondom de ogen te verstrakken en fijne lijntjes rondom de ogen te verminderen. Tijdens deze behandeling worden twee stappen met de Erbium:YAG laser toegepast met als doel om de elasticiteit, structuur en het volume in de oogzone te verbeteren. De eerste stap werkt non ablatief en in de diepere lagen van de huid, waarbij de cellen op een gecontroleerde manier verwarmd worden. Deze thermische schade zorgt voor de aanmaak van collageen. De tweede stap werkt ablatief, waardoor het vocht in de bovenste huidlagen verdampt. Dit geeft verstrakking en vermindering van fijne lijntjes. Na de behandeling heeft de huid 5-10 dagen nodig om te herstellen, waarbij tijdens de eerste dagen roodheid en zwelling kan optreden. Later in het herstelproces zal de huid lichtjes schilferen.  
Klik hier voor meer informatie over de SmoothEye behandeling.

LipLase

De LipLase versterkt de lippen door ze een vollere uitstraling te geven. Naar mate we ouder worden, neemt het volume in onze lippen af. De laser kan de lippen behandelen waardoor collageen gestimuleerd wordt en het volume van de lippen weer terugkomt. Zowel de binnenkant als de buitenkant van de lippen worden behandeld. Daarnaast zorgt de laser voor minder droge lippen en vermindert het de kans op steeds terugkerende scheurtjes.

Hoe werkt de laserbehandeling?
Er worden twee stappen toegepast tijdens de LipLase behandeling om de diepere huidlagen te verwarmen zodat de collageenproductie gestimuleerd wordt. De lippen worden aan de binnen- en buitenkant behandelt. Op deze manier wordt er collageen geproduceerd van beiden zijden voor een zo hoog mogelijk resultaat. De eerste stap wordt non-ablatief toegepast met de Fotona Erbium:Yag laser zodat de collageenproductie wordt gestimuleerd. De tweede stap wordt ablatief toegepast waardoor de huidlaag geheel vernieuwd wordt. Dankzij de combinatie van twee verschillende stappen in een sessie kan er een zo hoog mogelijk resultaat behaald worden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Er zijn minimaal drie behandelingen nodig voor het beste resultaat. Om het effect van de behandeling te behouden adviseren wij jaarlijkse onderhoudsbehandelingen.

Tightscultping lichaam

Huidverstrakking en vetverbranding voor verschillende lichaamsdelen zonder hersteltijd. De warmte die gecreëerd wordt, zorgt voor de vernietiging van vetcellen en stimulatie van nieuw collageen om de huid te verstrakken en kleine gebieden van vetweefsel te verminderen middels verhitting.

De volgende lichaamsdelen kunnen behandeld worden:

 • Bovenkant knieën
 • Bovenkant ellebogen
 • Buik
 • Gebied tussen borst en oksel

Te verwachten resultaat en aantal behandelingen
Gemiddeld zijn er 3-6 behandelingen nodig met een tussenpoos van 4-6 weken. Collageenproductie in de huid is een langzaam proces, wat 6 maanden tot een jaar kan duren. Het eindresultaat is pas na 6 maanden na de laatste behandeling zichtbaar. Vanaf 1 maand kunt u al wel merken dat de huidstructuur is verfijnd, de kleur egaler is en de huid is verstevigd.

Door de behandeling wordt het huidverouderingsproces vertraagd, maar niet gestopt. De snelheid en mate waarin de huid verouderd wordt deels erfelijk bepaald en deels door uitwendige factoren die het huidverouderingsproces kunnen versnellen. Roken, blootstelling aan zonlicht en de zonnebank kunnen van invloed zijn op het huidverouderingsproces. Vaak zijn onderhoudsbehandelingen 1-2 keer per jaar gewenst.

Prijzen Fotona SP Dynamis®

Klik hier voor de volledige prijslijst van alle Fotona behandelingen!

Dit professionele lasersysteem is van Dalton Medical.

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?