Acne wordt veroorzaakt door een ontsteking van de talgklier. De talgklieren produceren talg, welke uitmonden in haarzakjes. Als deze uitvoergangen verstopt raken, ontstaat er acne. De kenmerken van acne zijn mee-eters, puistjes, rode bultjes, pukkels en onderhuidse ontstekingen.

Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol zoals; een verhoogde talgproductie, verhoorning van de bovenste huidlaag en de aanwezigheid van bacteriën die in de talgklieren aanwezig zijn. Hormonale veranderingen en erfelijke aanleg spelen ook vaak een rol. Daarnaast kan acne verergeren door stress, verkeerde huidverzorging of zuivelproducten en zuivel.

Soorten acne

Er bestaan verschillende soorten acne:

  • De bekendste is hierbij acne vulgaris. Dit zijn ‘jeugdpuistjes’ en begint vaak in de puberteit. Tussen de leeftijd van 12 en 24 jaar heeft 85% van de jongeren hier last van. Maar acne kan ook boven de 25 jaar ontstaan, we spreken dan van acne tarda.
  • Acne conglobata is een ernstige vorm van acne, waarbij ook grote bulten en cysten ontstaan door diepe ontstekingen van de talgklieren. Deze vorm zien we vaker bij mannen en dan vooral op de rug en schouders.
  • Bij acne comedonica zijn vooral zwarte en witte mee-eeters aanwezig en geen ontstekingen.
  • Acne Excorieé des jeunes filles is een huidbeschadiging waarbij wondjes, hyperpigmentaties en littekentjes zijn ontstaan door het krabben, peuteren en uitknijpen aan de puistjes.

Acne behandeling in Utrecht

Bij de behandeling van acne wordt tijdens het consult een behandeling op maat gemaakt. Een acnebehandeling zorgt er onder andere voor dat de talgproductie wordt verminderd en de huid zich snel vernieuwd. Ook wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd zodat het stofwisselingsproces van de huid wordt geactiveerd.

De behandeling kan bestaan uit microdermabrasie, peelings, dieptereiniging en laser. Ook is het gebruik van de juiste thuisproducten heel belangrijk om de acne zo rustig mogelijk houden. De huidtherapeut van Huid & Laser Utrecht kan u hierover adviseren.

Huidverzorgingsproducten

Om een optimaal resultaat te kunnen behalen, is het thuis behandelen van de huid noodzakelijk. Tegenwoordig zijn er veel producten op de markt met allerlei verschillende ingrediënten. Het allerbelangrijkste in producten bij acne zijn zuren. Zuren verweken namelijk de bovenste huidlaag, die vaak bij acne verdikt is, waardoor puistjes kunnen ontwikkelen omdat het talg niet geleidelijk verspreid kan worden over de huid. Met de juiste producten willen we de bovenste huidlaag zo dun mogelijk houden en tegelijkertijd de talgproductie reguleren. Iedere acne huid is anders dus een productadvies van een huidtherapeut is gewenst. Tijdens eerste consult zal de huidtherapeut hier uitgebreid advies overgeven. De ingrediënten die belangrijk zijn: salicylzuur, glycolzuur, retinol, azelainezuur en melkzuur.

Peeling
Een peeling bestaat uit verschillende soorten ingrediënten (zuren) met elk specifieke eigenschappen die tot een bepaalde huidlaag doordringen. De peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag verweekt. Hierdoor wordt het huidvernieuwingsproces geactiveerd, waardoor de dode huidcellen afschilferen en worden vervangen door nieuwe, gezonde huidcellen. Na de peeling is de conditie en weerstand van de huid verbeterd, wat zichtbaar is in een frisse en stralende huid. De werking van de peeling kan de acne verminderen.

Ook kunnen laserbehandelingen worden toegepast in combinatie met een milde peeling.

Prijslijst Acne

Dieptereiniging en milde peeling€ 105,-
Dieptereiniging i.c.m. peeling + LED-therapie€ 195,-
Intensief: dieptereiniging en intensieve peeling€ 205,-
Intensief: dieptereiniging, laser en intensieve peeling€ 220,-

Klik hier voor de prijzen van al onze behandelingen.

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch: 030 – 751 0269, per mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl of via het formulier contact met ons opnemen.

* De gewenste datum/tijd is een voorkeur. Wij proberen hier zo min mogelijk van af te wijken

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?