Cafe-au-lait vlek

Een cafe-au-lait macula/vlek is een goedaardige egaal lichtbruine vlakke plek op de huid. De vlek kan variëren in grootte en ontstaan vaak al direct na de geboorte of in de eerste maanden daarna. Hierna zal hij niet meer spontaan verdwijnen. Ongeveer 10-20% van de bevolking heeft een cafe-au-lait vlek.

Hoe ontstaan cafe-au-lait vlekken

Het ontstaan van deze pigmentvlek is nog niet geheel bekend. De pigmentcellen die aanwezig zijn in vlek maken meer pigment aan, waardoor een donkere verkleuring zichtbaar is.

Cafe au lait vlek Huid Laser kliniek Utrecht

De behandeling van cafe-au-lait vlekken bij Huid & Laser Utrecht

Een cafe-au-lait vlek is goedaardig, maar trek helaas nooit vanzelf weg. In sommige gevallen vinden mensen de cafe-au-lait vlek cosmetisch storend en dan kan deze behandeld worden met de alexandrite 755 nm laser. Het licht van de laser reageert op het overtollige pigment en geeft hier al zijn energie aan af. Door de omgezette warmte worden de pigmentcellen vernietigd en lichter van kleur.

Lees hier meer over de behandeling met de pigmentlaser.

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch: 030 – 751 0269, per mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl of via het formulier contact met ons opnemen.

* De gewenste datum/tijd is een voorkeur. Wij proberen hier zo min mogelijk van af te wijken

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?