Veel mensen hebben last van ingegroeide haren, irritatie of bultjes door scheren. Dit kan voorkomen op alle plaatsen op het lichaam waar wordt geschoren, geharst of geëpileerd.

 

Folliculitis barbae

Folliculitis barbae is een vorm van scheerirritatie ontstaan door ingegroeide haren. Het ingroeien van de haartjes ontstaat vaak bij krullend haar, het uiteinde van het haar groeit dan weer terug naar binnen en veroorzaakt hier een ontstekingsreactie. Dit zichtbaar als meerdere rode puistjes of bultjes die verspreid zijn volgens het beharingspatroon. Deze aandoening komt vaak voor bij de donkere huid. We zien dit bij mannen vaak in de baardstreek.

Bij Huid & Laser kan het scheren van de baardstreek worden vervangen door het laserontharen met de Nd-YAG laser. Dit is een effectieve ontharingslaser en veilig voor de getinte tot zeer donkere huid. Ook zorgt de Nd-YAG laser voor krimping van talgklieren, waardoor ontstekingen worden verminderd.

Ingegroeide haren en huidirritatie door scheren, harsen of epileren

Irritatie door scheren, harsen of epileren kan zichtbaar zijn als roodheid, bultjes, ingegroeide haren en een branderig gevoel. Vaak ontstaat dit op plekken waar de haartjes dikker en meer aanwezig zijn, zoals de bikinilijn en oksels. De een heeft hier net wat meer last van dan de ander, maar vaak is het wel storend en kan het zorgen voor schaamte.

De behandeling van ingegroeide haren bij Huid & Laser Utrecht Doordat je bijna niet meer zelf hoeft te scheren, harsen of epileren heb je geen last meer van huidirritatie.
Lees hier meer over laserontharen.

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch: 030 – 751 0269, per mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl of via het formulier contact met ons opnemen.

* De gewenste datum/tijd is een voorkeur. Wij proberen hier zo min mogelijk van af te wijken

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?