Keratosis pilaris

Keratosis pilaris is een veelvoorkomende huidaandoening die vooral voorkomt bij jongeren onder de 20 jaar. Bij keratosis pilaris voelt de huid ruw aan en kunnen kleine bultjes ontstaan op de plekken waar de haren uit de huid komen. Als bacteriën zich nestelen in deze haarzakjes kunnen er kleine ontstekingen ontstaan. Het komt met name voor op de strekzijde van de bovenarmen, bovenbenen, billen en soms op de wangen.

Oorzaak keratosis pilaris

Keratosis pilaris ontstaat door een verstoorde uitrijping van de hoorncellen van de haarzakjes. De precieze oorzaak is onbekend, maar het wordt vaak gezien bij mensen met een atopie. Dat is een aanleg om allergisch te reageren.

Behandeling keratosis pilaris bij Huid & Laser Utrecht

Keratosis pilaris gaat niet vanzelf weg, maar kan behandeld worden met ureum crèmes en laserbehandelingen. Indien het keratosis pilaris behandelen gepaard gaat met pukkeltjes door haarzakjes kan laserontharen voor een verbetering zorgen.

De Adtop 40 plus crème van Dermasence heeft een hoog percentage (40%) ureum en is zeer effectief bij keratosis pilaris. Ureum bevordert de afschilfering van de huid, waardoor de ophoping van dode huidcellen vermindert. De Adtop 40 plus crème kan gecombineerd worden met de AHA Body & Face Lotion van Dermasence voor het beste resultaat. Deze lotion bevat 10% AHA (glycolzuur) wat ervoor zorgt dat de huid vernieuwd wordt, er gladder uitziet. Ook zal het vochtgehalte in de huid toe nemen.

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch: 030 – 751 0269, per mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl of via het formulier contact met ons opnemen.

* De gewenste datum/tijd is een voorkeur. Wij proberen hier zo min mogelijk van af te wijken

0
Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?