Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken worden ook wel lentigo senilis of solaris genoemd. Dit zijn egaal bruine tot zwarte pigmentvlekken, vaak variërend in grootte. De pigmentvlekken ontstaan vaak vanaf middelbare leeftijd bij mensen met een licht huidtype, maar ze kunnen ook bij mensen met een donkerder huidtype ontstaan. De pigmentvlekken ontstaan door blootstelling aan zonlicht en komen dan ook vaak voor op gebieden die vaak aan de zon zijn blootgesteld zoals het gezicht, handruggen, decolleté en schouders.

Het ontstaan van ouderdomsvlekken?

Blootstelling aan de zon zorgt ervoor dat de pigmentcellen te veel pigment aanmaken. Hoe langer en vaker de huid in de zon is geweest, hoe meer pigmentvlekken er kunnen ontstaan. Erfelijke aanleg speelt hierbij ook een rol. Ook kan een zonverbranding ervoor zorgen dat er pigmentvlekken ontstaan. Daarom worden deze pigmentvlekken ook wel zonnevlekken genoemd.

Ouderdomsvlek

Ouderdomsvlekken Huid Laser kliniek Utrecht

Een ouderdomsvlek is goedaardig, maar kan in sommige gevallen toch ontaarden en kwaadaardig worden. Om deze reden dient u voor de behandeling van ouderdomsvlekken altijd eerst langs de huisarts te gaan om de pigmentvlekken te laten controleren.  Bij goedkeuring door de huisarts of dermatoloog kunnen de ouderdomsvlekken met de pigmentlaser lichter of geheel verwijderd worden.

Behandeling van ouderdomsvlekken bij Huid & Laser Utrecht

Bij Huid & Laser Utrecht kunnen ouderdomsvlekken veilig en eenvoudig worden behandeld met de Alexandrite 755 nm laser. Het licht van deze pigmentlaser wordt geabsorbeerd door het overtollige pigment in de pigmentvlek. Hierdoor wordt warmte omgezet wat ervoor zorgt dat de pigmentcellen worden vernietigd. De laser behandelt alleen lokaal de pigmentvlek en laat de omliggende huid met rust.

Lees hier meer over de behandeling met de pigmentlaser.

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch: 030 – 751 0269, per mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl of via het formulier contact met ons opnemen.

* De gewenste datum/tijd is een voorkeur. Wij proberen hier zo min mogelijk van af te wijken

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?