Laserbehandeling pigmentvlekken

Heeft u last van storende pigmentvlekken? Wij beschikken over verschillende lasers om hyperpigmentaties, zoals zonnevlekken en ouderdomsvlekken te kunnen behandelen. De behandelingen voeren wij uit met de pigmentlaser (Alexandrite 755 nm) of de Erbium-YAG laser (2940 nm).  Pigmentvlekken behandelen Huid Laser kliniek Utrecht

Hyperpigmentaties

Pigmentvlekken zijn opeenhopingen van het pigment in de huid, waardoor een donkere verkleuring zichtbaar wordt. In de loop der jaren kunnen pigmentvlekken ontstaan. Vaak speelt regelmatige blootstelling aan de zon hierbij een grote rol. Maar pigmentvlekken kunnen ook ontstaan door hormoonschommelingen, huidveroudering of wondjes. In onze kliniek beschikken we over meerdere soorten pigmentlasers die een uitkomst bieden bij het verwijderen van de verschillende soorten pigmentvlekken.

Pigmentvlekken door de zon (lentigo solaris)

Met de pigmentlaser kunnen verschillende soorten pigmentvlekken behandeld worden, zoals zonnevlekken (lentigo solaris), ouderdomsvlekken en sproeten. Het licht van de pigmentlaser wordt geabsorbeerd door het pigment in de huid. De omgezette warmte zorgt ervoor dat het overtollige pigment wordt vernietigd. De pigmentvlek wordt hierdoor lichter of verdwijnt geheel. Lees hier meer over pigmentvlekken door de zon.

Pigmentvlekken door wondjes

Als de huid gevoelig is voor de aanmaak van pigment, kan er na een wondje of ontsteking een pigmentvlekje ontstaan.  We noemen dit ook wel postinflammatoire hyperpigmentatie (PIH). Deze vlekken kunnen vaak veelvoudig aanwezig zijn, na bijvoorbeeld acne. Met de pigmentlaser kunnen deze vlekken behandeld worden. Lees hier meer over pigmentvlekken door wondjes.

Laserbehandeling melasma

Melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd, is een bruine verkleuring van de huid. De vlekken zijn vaak zichtbaar als een onregelmatige hyperpigmentatie op de jukbeenderen, bovenlip, kin en voorhoofd. Het exacte ontstaan van melasma is nog onbekend, maar er is wel een verband tussen zwangerschap, pilgebruik, zonlicht, bepaalde medicatie en erfelijke aanleg. Als je eenmaal melasma hebt, is er een grote kans dat de pigmentvlekken onder invloed van pilgebruik, zonlicht en zwangerschap terugkeert. De fractional erbium-YAG (2940 nm) creëert vele miniscule gaatjes in de huid, waardoor de pigmentcellen als het ware doorboort worden en zich weer opnieuw gaan ordenen. Het overtollige pigment wordt vernietigd. De laser in combinatie met goede zonbescherming zorgt ervoor dat melasma zo rustig mogelijk blijft. Lees hier meer over melasma »

Tarieven

Bekijk hier de tarieven voor alle behandelingen »

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch: 030 – 751 0269, per mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl of via het formulier contact met ons opnemen.

* De gewenste datum/tijd is een voorkeur. Wij proberen hier zo min mogelijk van af te wijken

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?