Acne rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening waarbij een verhoogde ontstekingsreactie is van de huid . Hierbij ontstaat een vlindervormige diffuse roodheid, couperose en kleine puistjes. Er kunnen soms ook grote pijnlijke ontstekingen ontstaan, vaak gelokaliseerd op de neus en wangen.  Ook kan de huid gevoelig zijn, snel geïrriteerd, branderig en droog. De huid kan wat zwelling vertonen en er kan schilfering ontstaan. Bij onbehandelde rosacea kan een grovere huidstructuur ontstaan, met in sommige gevallen de zogenaamde bloemkoolneus (rhinophyma).

Het ontstaan van rosacea

Meestal begint rosacea na het 30ste levensjaar, maar het wordt ook op jongere leeftijd gezien. Het komt vaak voor bij mensen met een licht huidtype. De precieze oorzaak van acne rosacea is onbekend. Wel zijn er bepaalde factoren die ervoor zorgen dat de klachten toenemen zoals; wisselingen van warmte naar kou, zonlicht, kruidig eten, alcohol, hormonale veranderingen en het gebruik van bepaalde cosmetica en huidverzorgingsproducten.

Acne Rosacea

Huidaandoening Acne Rosacea behandeling Huid Laser kliniek Utrecht

Behandeling van acne rosacea bij Huid & Laser Utrecht

Er kunnen verschillende symptomen ontstaan bij acne rosacea. Tijdens het intakegesprek bespreekt de huidtherapeut van Huid & Laser Utrecht welke behandeling het meest voor u geschikt is. Rosacea kan behandeld worden met verschillende lasers en peelings. Ook is het gebruik van bepaalde huidverzorgingsproducten van belang om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk irritatie en verergering ontstaat. De huidtherapeut kan u hierin adviseren.

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch: 030 – 751 0269, per mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl of via het formulier contact met ons opnemen.

* De gewenste datum/tijd is een voorkeur. Wij proberen hier zo min mogelijk van af te wijken

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?