Huidveroudering

Huidveroudering

Huidveroudering is een onvermijdelijk en natuurlijk proces. Het begint rond het 25ste levensjaar, maar kan pas later echt zichtbaar zijn. Het huidveroudingsproces kan met de juiste laserbehandelingen vertraagd worden.

Wat gebeurd er tijdens het huidverouderingsproces?

Huidveroudering vindt plaats op meerdere niveaus in de huid. De opperhuid wordt dunner en is hierdoor kwetsbaarder voor beschadigingen van buitenaf. Ook kan de huid droger worden door het afnemen van het aantal talgklieren.

In de lederhuid neemt het aantal en de kwaliteit van collageen en elastine af. De huid verliest hierdoor stevigheid en verslapt. Door de afname van collageen en elastine ontstaan er rimpels en plooien.

De snelheid en mate waarin de huid verouderd wordt deels erfelijk bepaald en deels door uitwendige factoren die het huidverouderingsproces kunnen versnellen. Blootstelling aan zonlicht en zonnebank, roken en luchtverontreiniging kunnen van invloed zijn op het huidverouderingsproces.

Laserbehandeling huidveroudering Huid & Laser Utrecht

Het huidverouderingsproces kan niet worden stopgezet. Wel kunnen we dit proces vertragen met verschillende laserbehandelingen.

Bij Huid & Laser werken we met meerdere soorten Fractional lasers, zoals een Co2, Erbium-YAG en de Erbium-Glass laser. Voor het beste resultaat is vaak een combinatie van de lasers zeer effectief. De lasers werken op verschillende niveaus in de huid, zodat op elk niveau het huidverouderingsproces aangepakt kan worden. De fractional lasers kunnen het huidverouderingsproces vertragen, door de collageenproductie sterk te stimuleren.

Lees hier meer over de behandeling van huidveroudering bij Huid & Laser Utrecht »

SkinCeuticals producten bij huidveroudering

Het dagelijks gebruik van de  huidverzorgingproducten van SkinCeuticals zijn zeer belangrijk om het resultaat van de behandeling te optimaliseren en te behouden. Dagelijks dient een SkinCeuticals antioxidant onder de dagcrème met een SPF gebruikt te worden om de schadelijke invloeden van buitenaf te minimaliseren. Deze schadelijke invloeden zorgen namelijk voor een afbraak van de collageenproductie. Wij adviseren om eerst een afspraak te maken voor een vrijblijvend consult, zodat de huidtherapeut u kunt adviseren  over welke producten passend zijn bij uw huid.

De producten van SkinCeuticals kunt u in onze webshop kopen. 

 

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?