Roodheid en flushing

Roodheid en flushing

Bij diffuse roodheid is er sprake van een blijvende roodheid van de huid. Dit ontstaat meestal op de wangen en de neus. Deze roodheid kan komen door rosacea, couperose of erfelijke aanleg.

Mensen met een licht huidtype kunnen last hebben van een rode huid, of van het snel rood worden (blozen of flushing). Soms is roodheid van de huid de oorzaak van een onderliggende huidaandoening.

Wat is flushing?

Mensen die kampen met flushing beschrijven gevoelens van warmte en snel rood worden van de hals, de borst of het gezicht. Bij het blozen zijn vaak vlekken of rode vlekken zichtbaar.

Flushing is het gevolg van een verhoogde bloedstroom. Wanneer er meer bloed naar een bepaald deel van de huid stroomt (zoals uw wangen), vergroten de bloedvaten om dit te compenseren. Deze vergroting geeft de huid het “blozende” effect.

Een rood aangelopen huid is een veel voorkomende lichamelijke reactie op angst, stress, verlegenheid, woede of een andere extreme emotionele toestand. Blozen in het gezicht is meestal meer een sociale zorg dan een medische kwestie.

Het kan echter wel verband houden met een onderliggend medisch probleem, zoals de ziekte van Cushing of een overdosis niacine. Neem contact op met jouw arts als je herhaaldelijk last hebt van flushing.

Behandeling van roodheid en flushing bij Huid & Laser Utrecht

Tijdens het consult beoordeelt de huidtherapeut uw huid en de oorzaak van de roodheid. Flushing en egale roodheid kan verbeterd worden met IPL (Intense pulsed light). Ook kan de fractional erbium-glass laser zorgen voor een minder rode huid.

Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?