Tatoeage verwijderen

Tatoeage verwijderen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je niet meer blij bent met een tatoeage. Bij ons in de kliniek is het mogelijk om je ongewenste tatoeages te verwijderen. De behandeling wordt uitgevoerd met de Chrome laser van Quanta System, een nieuwe en hoogwaardige Q-Switched laser. Deze laser heeft de kracht om verschillende kleuren in een tatoeage veilig en effectief te verwijderen. Naast tatoeages is het ook mogelijk om permanente make-up (PMU) te laten verwijderen, zoals wenkbrauwen en lipliner. 

Hoe werkt het verwijderen van een tatoeage of PMU?
Bij het plaatsen van een tatoeage wordt inkt geïnjecteerd in de diepere lagen van de huid. Ons lichaam is niet instaat om de inkt van de tatoeage zelf af te voeren waardoor deze permanent is. Gelukkig is toch mogelijk om een permanente tatoeage te verwijderen dankzij lasertherapie. Door middel van lasertherapie kan het ingekapselde inkt veilig en snel verpulverd worden waardoor het lichaam de tatoeage gaat opruimen. De Chrome laser van Quanta beschikt over meerdere golflengtes, namelijk de Nd:YAG laser (1064nm) en de KTP laser (532nm). Hierdoor is het mogelijk om verschillende kleuren te behandelen.

De Nd:YAG laser 1064nm
Deze laser wordt ingezet om donkere inkten te verwijderen, de meest voorkomende kleur voor een tatoeage is immers nog steeds zwart. Echter kan deze laser ook andere donkere inkten zoals bijvoorbeeld donkerblauw, donkergroen en bruin verwijderen. Deze laser is veilig toe te passen bij alle huidtypes.

De KTP laser 532nm
De KTP is zeer goed geschikt voor het verwijderen van vooral rode pigmenten. Hierdoor is het de beste optie voor rood, oranje en geel. Echter blijft geel een kleur die lastig te verwijderen is. Dit geldt ook voor wit, omdat deze kleur het laserlicht weg reflecteert.

Permanente Make-up (PMU)
Het is ook mogelijk om ongewenste PMU, zoals wenkbrauwen en lipliner, te verwijderen. Afhankelijk van de kleur kan de huidtherapeut een passend behandelplan kiezen. Deze tatoeages worden veelal met kleine hoeveelheden zwarte, bruine, rode en roze inkten gedaan en worden oppervlakkig in de huid geplaatst. Om deze reden zullen hier vaak minder behandelingen voor nodig. Het is belangrijk om te weten dat deze kleuren inkten kunnen verkleuren wanneer deze met laser behandeld worden. Zo kan een bruine wenkbrauw bijvoorbeeld tijdelijk grijs verkleuren. Dit komt door het feit dat er in PMU vaak metalen worden gebruikt die reageren op zuurstof.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Iedere tatoeage is op een bepaald moment in je leven gezet. Om deze reden kunnen we zonder eerste consult alleen spreken over een gemiddeld aantal behandelingen wat kan variëren tussen de 3 tot 15 behandelingen. De manier van het zetten van een tatoeage (door een professional of amateur), de inktkleur, de diepte en hoelang je de tatoeage al hebt zijn bepalend voor de hoeveelheid behandelingen die er nodig zijn. Dit maakt jouw tatoeage uniek, maar dit heeft ook een aanpak op maat nodig waarbij de hoeveelheid behandelingen verschillend kunnen zijn per tatoeage. Tijdens een gratis en vrijblijvend consult kan de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan opstellen.

Welke informatie wordt besproken tijdens een eerste consult?
De behandeling wordt uitsluitend uitgevoerd door gediplomeerde huidtherapeuten. Tijdens een eerste consult is er ruimte voor het stellen van al je vragen. De meest gestelde vragen zijn: zal mijn tattoo volledig verdwijnen, kunnen meerdere kleuren in mijn tattoo verwijderd worden, doet de behandeling pijn, hoeveel behandelingen zijn er nodig en kan ik na mijn behandeling alles weer doen? Éen van onze huidtherapeuten vertelt je graag alles over de verwijdering van je tatoeage. Naast de werking van de laser wordt alles duidelijk waar je rekening mee moet houden voorafgaand, tijdens en na de behandeling. Na afloop van het consult ontvang je alle voorlichting en adviezen. Wil je graag meer weten over deze behandeling? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons.

Prijzen per behandeling

Cm²Prijs per behandeling
≤ 5 cm²€ 80,-
≤ 10 cm²€ 110,-
≤ 15 cm²€ 135,-
≤ 20 cm²€ 160,-
≤ 25 cm²€ 185,-
≤ 50 cm²€ 210,-
≤ 100 cm²€ 235,-
≤ 500 cm²€ 260,-
≤ 1000 cm²Prijs op aanvraag
Begin met chatten
1
Stuur een WhatsApp
Hi, waar kan ik je mee helpen?